Ove godine veći broj mališana u Ramazanskom voziću

/

U organizaciji novoosnovanog udruženja građana “Kulturnih afirmacija najvrjednijeg dobra i ljepote – KANDILJ” iz Zenice, uoči mjeseca ramazana po 9. put zaredom organizovat će se javni doček i tradicionalni Ramazanski vozić.

Ove godine organizator je povećao broj prijava, te same djece u Voziću, pa će tako Zenicom prodefilovati 700 mališana uzrasta od 5 do 11 godina.

Ovogodišnja tema samog projekta jeste suosjećanje sa stanovništvom Palestine i Gaze, te će u Voziću pored zeničkih mališana, kao i naših stalnih gostiju, djece iz JU Dom porodica Zenica, gosti projekta biti i nekolicina djece iz Gaze (Palestine) trenutno nastanjene u našoj zemlji.

Scenografija, defile, te sam performans puštanja balona u zrak za vrijeme akšamskog ezana bit će protkan kroz boje Palestine, jer ovaj Vozić najmlađi mališani poklanjaju upravo djeci, svojim vršnjacima u voljenoj Palestini.

Javni doček ramazana započet će podjelom paketića od 11:00 sati, zatim kroz revijalni program i druženje sa likovima iz crtanih filmova, a potom nastupa kompletiranje i sam početak defilea i šetnje najmlađih zeničkih kandilja na devetom ramazanskom voziću u Zenici.

Na Trg Alije Izetbegovića od 16:00 sati pozivamo svu djecu svih uzrasta, da zajedno ispratimo Ramazanski vozić, kao i tradicionalno puštanje balona, gdje će svi oni koji nisu ostvarili učešće u Voziću za sebe moći obezbijediti balon, te ga za vrijeme akšamskog ezana pustiti u zrak i tako poželjeti dobrodošlicu najdražem gostu muslimana, ramazanu.

Sve informacije o projektu možete pratiti na oficijelnoj Facebook stranici Udruženja Kandilj:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064648963890

Vidimo se u nedjelju, 10. marta na Trgu Alije Izetbegovića od 16:00 sati.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...