U nesreći u blizini granice s BiH povrijeđeno 19 osoba

/

U novogradišku bolnicu u Hrvatskoj jučer poslijepodne u saobraćajnoj nesreći kod Novog Varoša, oko pet kilometara prije graničnog prijelaza Stara Gradiška, povrijeđeno je 19 osoba.

– Od 19 pacijenata, četvero je s teškim tjelesnim povredama, dvoje od njih je zadržano ovdje na liječenju, a dvoje će se nakon zbrinjavanja uputiti od jednih od zagrebačkih klinika na daljnju obradu i liječenje – izjavila je Slavica Konjević, zamjenica direktora OB Nova Gradiška.

Teška nesreća dogodila se oko 16,30 sati, a prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, nesreću je izazvao kamion koji je udario na kolonu od petnaestak vozila.

Policijska uprava brodsko-posavska saopćila je kako je, prema dosad prikupljenim informacijama, 35-godišnji vozač teretnog vozila (državljanin Rumunije), prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće.

Prvo je bez zaustavljanja udario jedan automobil, da bi nakon nekoliko kilometara udario i u kolonu, prenijela je Hina.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Hudo opet ‘čini čuda’: OD TESLIĆA DO SREBRENICE, DOBROTVORNA PRIČA BEZ KRAJA

Drugi put u posljednjih pet godina, Sabahudin Sinanović nominiran...

Lice iz Doboj Juga lišeno slobode zbog raspisane centralne potjernice

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 12.05.2024. godine, lišili...

Poznato stanje profesora kojeg je učenik prebio na času: Polomio mu kosti glave

Profesor S.Z. (65) iz Bačke Palanke, kojeg je jučer...

Oglasili se iz Tužilaštva TK o svirepom ubistvu sjekirom i samoubistvu

Iz Tužilaštva TK oglasili su se povom stravičnog slučaja...