Nogometni savez BiH odlučio: Od sljedeće godine velike promjene u bh. fudbalu!

/

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine donio je odluku o smanjenju Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kako je objavljeno na stranici FSBiH, od sezone 2024/25 u elitnom razredu bh. fudbala igrat će deset klubova.

– Usvojen je prijedlog odluke o smanjenju broja klubova PLBIH sa 12 na 10 klubova sa početkom od takmičarske sezone 2025/2026, kao i prijedlog odluke o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup FSBiH sa početkom od takmičarske sezone 2024/25. U okviru Superkupa FSBiH će se igrati jedna utakmica, i to između pobjednika PLBiH i osvajača Kupa BiH iz prethodne takmičarske sezone. Izvršni odbor FSBiH je na današnjoj sjednici donio odluku o povećanju broja klubova Premijer omladinske lige BiH. Od naredne takmičarske sezone, 2024/25, ova liga će umjesto 14 brojati 16 klubova – saopćeno je iz FSBiH.

Ostalo je još samo da odluku o smanjenju bh. elite potvrdi Skupština FSBiH, što bi trebala biti formalnost.

Donesena je odluka o održavanju Generalne Skupštine FSBiH koja je zakazana za 27. maj 2024. godine.

– Na današnjoj sjednici su usvojeni prijedlog Izvještaja o radu za 2023. godinu, nacrti Plana rada FSBiH za 2024. godinu, Izvještaja o izvršenju Plana prihoda i rashoda FSBiH za 2023. godinu i Plana prihoda i rashoda FSBiH za 2024. godinu. Sve aktivnosti su provedene u cilju pripreme za redovnu godišnju sjednicu Generalne Skupštine FSBiH koja će se održati 27. maja 2024. godine u Sarajevu.

Formirane su i dvije nove ženske selekcije, WU-23 i WU-15. Reprezentativnom selekcijom WU-23 će rukovoditi selektori A i WU-19 ženskih selekcija, kao i njihovi pomoćnici iz stručnih štabova. Za selektora WU-15 ženske selekcije je imenovan Dragan Jevtić. Njegovi pomoćnici su Elma Basara, Amela Kršo i Milorad Ilišković, prenosi Depo.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj: Emrah Šišić i Lejla Unkić ponovo okićeni medaljama

Na 23. Međunarodnom karate turniru "Novi Grad 2024" održanom...

Takmičari Karate kluba Tešanj osvojili 28 medalja

Klub borilačkih sportova "Tešanj" zabilježio je fantastičan uspjeh na...

Navijači Čelika utrčali na teren i izazvali kratki prekid utakmice u Tešnju

TOŠK i Čelik u Tešnju igraju utakmici 24. kola...

Bosna i Hercegovina će imati dvojicu sudija na Europskom prvenstvu

Bh. fudbalske sudije, Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović, bit...