Uživajte u sunčanom jutru, tokom dana povećanje oblačnosti

/

U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove biti će magle i niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima moguća je niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni.

Prognoza za naredne dane

U srijedu u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati kišu i pljuskove širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 20 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Nakon prohladnog jutra, tokom kojeg je neophodno biti oprezniji i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, danju toplije, uz sunčane intervale i porast temperatura. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Podaci i projekcije ukazuju na katastrofu: BiH će „spasti“ na 1,36 miliona stanovnika!

Bosna i Hercegovina bilježi jedan od najvećih padova broja...

Neprihvatljivo ponašanje na granici: Šta su građani BiH prijavili?

Neprimjerena komunikacija, zloupotreba položaja, drsko i neprofesionalno ponašanje, samo...

U organizaciji LRC-a održan još jedan B2B susret projekta “Pouzdanost” u Tuzli

U organizaciji LRC bonitetne kompanije i Grada Tuzla, juče...

Međunarodni dan starih: Prinuđeni da rade teške poslove i u poznim godinama

Ne trebamo se samo na današnji dan sjetiti naših...