Uz ovaj trik špinat će vam trajati mjesec dana: Potreban vam je samo jedan kuhinjski predmet

/

Ako ste na zdravoj prehrani, špinat je vjerovatno često astavni dio vašeg obroka. Međutim, ostavljen u pakiranju, brzo može uvenuti i izgubiti svoju privlačnost, što vas može navesti da posegnete za manje zdravim alternativama.

Prema savjetu TikTokera @shopnaturalgrocers, postoji jednostavan trik koji može pomoći da vaš špinat traje i do mjesec dana, čime ćete uštedjeti vrijeme i novac te se lakše pridržavati zdrave prehrane.

Prvi korak je da “obložite hermetički zatvorenu posudu neizbijelim papirnim ubrusima ili kuhinjskom krpom”. Zatim, “natrpajte slojeve špinata između ubrusa”, zatvorite posudu i stavite je u frižider.

Ako primijetite “vlagu na gornjem ubrusu”, jednostavno ga “zamijenite kako biste duže očuvali svježinu”.

Osim toga, portal Master Class preporučuje i zamrzavanje špinata, što može produžiti njegovu trajnost na impresivnih “šest mjeseci”.

Savjetuju: “Zamrzavanje viška špinata odlična je ideja kada planirate koristiti povrće u jelima gdje ne mora biti svježe – na primjer, u omletu ili pireu.”

Da biste pravilno zamrznuli špinat, prvo ga operite i odbacite sve loše dijelove. Potom ga prokuhajte, blanširajte, a zatim ocijedite i ponovo ocijedite nakon što se ohladi.

Ovim jednostavnim koracima, možete uživati u svježem špinatu duže vrijeme i nastaviti s hranom punom nutrijenata, piše Radio Sarajevo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Novi trend na TikToku zabrinuo ljekare

Društvene mreže su prepune upitnih savjeta o njezi kože,...

Misteriozno i strogo čuvano ostrvo Diego Garcia: Raj na zemlji, a civili mu ne mogu pristupiti

Diego Garcia, udaljeno ostrvo u Indijskom okeanu, raj je...

Opasan virus zarazio milione mobilnih telefona! Na udaru popularne aplikacije, evo šta napraviti

Privatna međunarodna kompanija za sigurnost na internetu Kaspersky upozorila...

Stručnjaci upozoravaju: Ovo je iznenađujućih pet vrsta hrane koje ne biste trebali zamrznuti

U nekim slučajevima, smrzavanje hrane može ozbiljno uništiti ukus...