Admir Rahmanović: Kandidat sa djelima, ne obećanjima!

/

Admir Rahmanović, kandidat Naroda i pravde pod rednim brojem 14 za Općinsko vijeće Tešanj, nije političar koji nudi prazna obećanja – on je čovjek koji djeluje.

Admirova priča nije počela u politici, nego na terenu, u realnom svijetu rada, gdje je svoje vještine izgradio. Kada se, nakon završetka fakulteta, suočio s problemom nezaposlenosti, nije čekao. Otišao je u Njemačku, gdje je radio sve – od održavanja dvorišta do postavljanja ljetnih terasa. Taj period oblikovao ga je u lidera koji zna šta znači boriti se, zasukati rukave i stvarati svojim trudom.

Ali šta ga je natjeralo da se kandiduje? Razlog je duboko ličan – njegova djeca. ‘Ne mogu više gledati kako nam mladi odlaze, kako naši životi propadaju,’ kaže Admir. ‘Moja djeca, tvoja djeca, sva naša djeca – zaslužuju bolje!’ Da li je normalno da je voda u 21. vijeku problem? Da mladi nemaju rješenja za stambena pitanja, dok korupcija cvjeta na svakom koraku? Admir je ušao u politiku jer ne može mirno gledati kako se generacije zaglavljuju u sistemu koji ne funkcioniše. Ovaj sistem nema šta da ponudi našoj djeci, i on to ne može prihvatiti.

Nakon povratka u Tešanj, Rahmanović je posvetio svoju energiju služenju zajednici. Kao sekretar Udruženja privrednika Biznis Centar Jelah-Tešanj, naučio je voditi projekte i rješavati konkretne probleme privrednika. Njegov rad u MZ Trepče, gdje je kao predsjednik građevinskog odbora vodio projekte asfaltiranja puteva, bio je jedan od mnogih dokaza njegove posvećenosti. Uspješno je animirao mještane i osigurao njihovo aktivno učešće u svakom koraku projekta. Njegov aktivizam nije stao na tome. Kao predstavnik etažnih vlasnika u Simetralama II, predvodio je projekt toplifikacije i obnove fasade vrijedan 80.000 KM, gdje je bio odgovoran za prikupljanje ponuda, apliciranje za sufinansiranje i nadgledanje svih radova – od ugovaranja izvođača do kontrole izvedenih radova.

Admir Rahmanović nije samo čovjek na papiru. Njegovo radno iskustvo počelo je u Koteksu, gdje je od referenta nabave brzo napredovao na pozicije pomoćnika, a zatim i zamjenika izvršnog direktora. Njegova radna etika i sposobnost upravljanja velikim projektima dovela ga je do rukovodeće pozicije u firmi Nasitra d.o.o., gdje kao direktor upravlja timom od 60 radnika i odgovoran je za poslovanje firme.

Drugi motiv koji ga je natjerao u politiku je duboko ukorijenjen u savjetima njegovih roditelja. ‘Nemoj dozvoliti da te gaze lopovi, licemjeri i nestručni,’ rekli su mu kada je bio na životnoj prekretnici. ‘Znamo koliko smo se odrekli da bi tebe i sestru odškolovali.’ I ta rečenica ga je gurnula naprijed. Ova borba nije samo njegova – to je borba za svu našu djecu, za bolji sistem, jer on ne može šutjeti dok propadamo pod težinom nefunkcionalnih institucija.

Njegov pristup politici je direktan i praktičan. ‘Ne pričamo prazne priče – svaku kritiku pratimo rješenjem!’ kaže Rahmanović. Kada su u pitanju problemi poput kino projekcija za djecu, on i njegov tim su prvi rekli – nema potrebe da vozimo djecu 100 kilometara daleko, tražimo digitalizaciju dvorana! Vodosnabdijevanje? Studija, rješenje, prezentacija – ali vlast ne sluša. Umjesto toga, bacaju novce, a mi svi postajemo stručnjaci za kvarove, pumpe i kotlove. Krivi su svi, čak i dragi Bog, samo ne oni!

Rahmanović vodi tim koji ne trpi jednoumlje. ‘Naša lista je rezultat zajedničkog rada i truda. Kombinacija mladosti, znanja, iskustva, čestitosti i poštenja. Niko ovdje nije uhljeb!’ U strukturi njegove liste, 44% su visoko obrazovani, 44% su mladi, a 40% su žene – svi su tu jer vjeruju u promjenu, a ne jer su to nekome dugovali.

Zato, kada zaokružite broj 14, glasate za Admira Rahmanovića – birate čovjeka koji zna šta znači raditi, boriti se i donositi promjenu. On je dokazao da zna pretvoriti viziju u djelo.

U Tešnju sve mora biti BOLjE, i zajedno to možemo postići!

Admir Rahmanović: Kandidat sa djelima, ne obećanjima!

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Prof. dr. Mesud Ajanović – NIP-ov nosilac liste koji zna šta radi

Kada se govori o izborima, jedan čovjek već odavno...

Poziv na promjene: Glas za budućnost MZ Šije

U ovom ključnom trenutku za našu zajednicu, obraćam vam...

Druga debata kandidata u Tešnju: Infrastruktura, optužbe i nova pitanja

Na TV SMART-u u četvrtak je održana druga debata...

Tešanj: Predizborna kampanja sa nedostatkom kreativnosti i transparentnosti

Ušli smo u drugu polovinu predizborne kampanje za lokalne...