U Federaciji samo tri žene izabrane za načelnice, u RS još manje

/

U Bosni i Hercegovini su u nedjelju održani Lokalni izbori, a neki od detalja nakon što je u većini mjesta poznat pobjednik su u najmanju ruku iznenađujući.

Tako su u cijeloj Federaciji BiH za načelnice izabrane samo tri žene za naredne četiri godine.

Riječ je o Benjamini Karić (SDP), koja je u sarajevskoj općini Novo Sarajevo tijesnim rezultatom pobijedila ispred zajedničkog kandidata SDA i DF-a Muamera Bandića.

Druga koja je uspjela biti izabrana je kandidatkinja SDA Erna Merdić-Smailhodžić. Ona je u Općini Zavidovići također tijesno pobijedila protiv dosadašnjeg gradonačelnika ovog općine Hašima Mujanovića iz partije Snaga naroda.

Treća žena načelnica kojoj su glasači ukazali povjerenje da ih vodi u naredne četiri godine dolazi iz Čapljine, a riječ je o kandidatkinji HDZ-a Ivi Raguž.

Ona je uvjerljivo pobijedila s nešto manje od hiljadu glasova razlike Peru Previšića iz Čapljinske neovisne liste.

U RS su ti podaci još manji, pa je tako samo Snežana Ružičić (SNSD) uspjela izboriti za načelničku poziciju u općini Jezero, piše Avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Život strankinja u BiH bez legalizovanog boravka

Suada Mehmeti iz Kosova je sa roditeljima došla u...

Zatraženo povećanje naknade članovima Odbora Agencije za javne nabavke BiH, zasad za 350 KM

Agencija za javne nabavke Bosne i Hercegovine predložila je...

Poskupljuju rodni listovi, uvjerenja o državljanstvu i vjenčani listovi

Vlada Federacije BiH je jučer, na sjednici u Sarajevu,...

U BiH je blizu 17 hiljada korisnika javnih kuhinja

U sklopu kampanje “Niko gladan – Niko sam” u...