SPREMA SE OLUJA NAD BALKANOM: Upozorava se na oprez, u nedjelju bi…

/

U nedjelju, uz jak razvoj oblaka, mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinama”, navode na popularnoj meteo stranici “Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna”. Precizira se da je lokalno moguće i olujno nevrijeme!

Kada je riječ o prognozi za prvi dio sljedeće sedmice, navodi se da su na kopnu Balkana, uz sunčano i vruće vrijeme, lokalno mogući pljuskovi s grmljavinama uz lokalnu pojavu nevremena. U obalnim područjima trebalo bi, prema ovoj prognozi, biti sunčano i vruće vrijeme.

“U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno od pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Padavine se uglavnom očekuju u Bosni. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. U Sarajevu će sutra biti sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana se očekuju pljuskovi”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...