Zbog nesreće na Marijin Dvoru uhapšeni direktori Famus Gradnje!

/

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su danas Kemala Karahmeta, direktora firme Famus Gradnja 3 d.o.o. Sarajevo, kao i tehničkog direktora ove firme Miralema Jahića, te rukovodioca gradilišta firme Dženana Hadžema, zbog teške nesreće u kojoj su poginula dvojica radnika ove firme.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Uhapšeni su zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti ljudi i imovine iz člana 328. stav 2. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova iz člana 326. stav 1. istog zakona, a sve po nalogu kantonalne tužiteljice – pojasnio je Hamzić.

Uhapšeni će sutra biti sprovedeni u sarajevsko Kantonalno tužilaštvo, gdje će biti ispitani.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći koja se dogodila prekjučer na gradilištu ove firme na Marijin Dvoru, smrtno su stradali Razim i Enes Halilović iz Tešnja, dok je njihov kolega i sugrađanin Nevzet Halilović sa teškim povredama smješten na Klinici za ortopediju i traumatologiju sarajevskog Kliničkog centra.

Nesreća se dogodila oko 17.00 sati, kada je došlo do odvajanja i padanja velike metalne oplate u koju se sipao svježi beton, a koja se protezala duž cijele zgrade, kojom prilikom je došlo i do rušenja dijela skele.

U akciji raščišćavanja terena bile su angažovane sve raspoložive službe – vatrogasci, Civilna zaštita, policija, Hitna pomoć, ali i građani koji su strahovali da ispod obrušenog materijala ima još žrtava.

Zbog raščišćavanja terena i uviđaja koji je nastavljen i jučer, kao i pokidanih kontakata na elektrovodovima, u prekidu je bio i tramvajski saobraćaj prema Baščaršiji, koji je ponovo uspostavljen sinoć u 21.55 sati.

(Avaz)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešnjaku ukraden VW Golf

Policijskoj stanici Tešanj obratio se M.B. (1991) iz Tešnja...

Tešanj: Autobus udario maloljetnicu, bore joj se za život

Maloljetnica je sinoć povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Tešnju...

Tragična smrt poznate bh. pjevačice: Izvršila samoubistvo vješanjem

Lukavčanka i pjevačica Mensura Salkić tragično je sinoć preminula. "Tužilaštvu...

Pravda za svirepo ubistvo Saše Kulišića u Doboju i dalje na čekanju

Pokušaj Okružnog suda u Doboju da počne proces protiv...