Treneri TOŠK-a i Sloge znaju ko su favoriti, Musemić poziva na ozbiljnost

/

Prvi mečevi polufinala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se suta sa početkom u 16 sat.

Na Gradskom stadionu u Bijeljini sastaju se OFK Sloga iz Gornjeg Crnjelova i aktuelni lider Premijer lige, ekipa Sarajeva.

Trener Sloge Senad Hadžić svjestan je da njegovu ekipu sutra očekuje zahtjevan susret.

– Pred nama je izuzetno teška utakmica, jer je evidentno da smo u rezultatskoj krizi. Pokušat ćemo da vratimo ekipu na pravi kolosjek. Sarajevo čitavu sezonu igra na visokom nivou i sigurno je da su favoriti. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu i napravimo što bolji rezultat – rekao je trener Sloge, koja je za vikend poražena od Tekstilca s 1:0.

I Sarajevo je pred prvi polufinalni meč Kupa. Bodove sa Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” odnio je Zrinjski. Husref Musemić pozvao je na ozbiljnost.

– Bez obzira na to što igramo protiv ekipe iz nižeg ranga, moramo biti maksimalno ozbiljni. U ranijim fazama Kupa smo se već sastali sa Veležom i kakanjskim Rudarom, te smo u tim susretima vidjeli da su to ekipe koje mogu da nam naprave probleme. Morat ćemo biti oprezni i sa Slogom i uz takav pristup u dvije utakmice doći do rezultata koji će nas odvesti u finale – naglasio je Musemić.

U drugom meču na Široki Brijeg će na Pecari dočekati TOŠK.

Pomoćni trener u domaćem timu Aleksandar Vlaho svjestan je uloge favorita.

– Respektujemo ekipu TOŠK-a i sigurno je da imaju kvalitet jer su se plasirali u polufinale Kupa. Ipak, mi smo Široki Brijeg, mi smo premijerligaška ekipa i svjesni smo da smo favoriti u ovom meču. Imat ćemo i neke promjene u sastavu u odnosu na prethodni meč, ali ko god sutra istrči na teren sigurno će uraditi sve da već u prvoj utakmici napravimo rezultat koji bi nas približio finalu – kazao je Vlaho.

TOŠK je proteklog vikenda u derbiju 20. kola Prve lige FBiH poražen sa 5:3 u gostima kod Veleža, iako je tim iz Tešnja u finišu prvog poluvremena vodio s 1:3. Trener TOŠK-a Ajdin Mrguda obećava maksimum protiv Širokog Brijega.

– Igramo protiv ekipe koja je dosta kvalitetnija od nas i to pokazuju njihovi rezultati, ne samo ove sezone. Široki Brijeg je klub koji je godinama u vrhu bh. fudbala. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo rezultat koji bi nas ostavio u igri da u revanšu pokušamo nešto više da napravimo. Osim četvorice igrača koji nemaju pravo nastupa u Kupu, nemamo povrijeđenih ni suspendovanih – rekao je Mrguda.

zosradio.ba/faktor.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Čelnici KS BiH se zahvalili premijeru te predsjedavajućem i dopredsjedavajućem Skupštine ZDK za pokroviteljstvo priprema mladih košarkaša u Zenici

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dževad Alihodžić, direktorica ženskih...

“Zmajevi” večeras protiv moćne Nizozemske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje Nizozemskoj na...

Premijer Pivić i ministar Mušija ugostili mastera Edina Kajevića nakon prijema u Kuću slavnih takekwondoa

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje,...

Streljački klub Tešanj uspješan na 15. međunarodnom turniru Visoko 2024

Ljetna pauza za članove Streljačkog kluba Tešanj završena je...