Izetbegović: Policija je morala intervenirati, protest boraca nezakonit

/

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović gostuje kao uvodničar sesije Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99”, na kojoj je tema “Evropske integracije – evropski put BiH”. 

Ipak, prije same sesije novinari su od Izetbegovića zatražili komentar na intervenciju pripadnika Federalne uprave policije (FUP) na petlji Šićki Brod, gdje je navodno došlo do nasilnih incidenata.

Izetbegović je kazao kako je do intervencije moralo doći, te da “na svu sreću nije bilo incidenata”.

– Policija je morala intervenirati, jer je ovo okupljanje boraca nezakonito. Što se tiče njihovih zahtjeva, mi godišnje izdvajamo 650 miliona KM i privreda ne može više. Postoji neka granica, ali mislim da možemo nešto uraditi unutar ove cifre – naveo je Izetbegović.

Upitan da prokomentira medijske navode da su pojedina boračka udruženja novac koji su dobivali od vlasti trošila netransparentno i dodjeljivala ga osuđenim ratnim zločincima, Bakir Izetbegović je kazao da na to ne može dati odgovor niti komentar jer ne zna ništa o tome.

zosradio.ba/avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Predizborna kampanja sa nedostatkom kreativnosti i transparentnosti

Ušli smo u drugu polovinu predizborne kampanje za lokalne...

Prva debata kandidata za načelnika Tešnja: Pregled i analiza ključnih trenutaka

Na TV SMART-u održana je prva debata kandidata za...

Prvi komšija ili budući lider? Otkrijte ko je Adnan Spahić

Adnan Spahić, čovjek čije vrline, ustrajnosti, požrtvovanosti i srdačnosti...

Esad Bašić – Hrabri nezavisni glas za Tešanj bez stranačkih ograničenja!

U svijetu politike gdje su stranačke podjele često važnije...