Strane agencije: IS pogubio otetog Hrvata Tomislava Salopeka?

/

Strane agencije objavile su danas vijest da je pogubljen Tomislav Salopek, Hrvat kojeg su oteli teroristi Islamske države (IS) pogubili.

Vijest je prvi javio France Presse, potom i Al Jazzera, a novinari egipatskog dnevnika Alyom Al Sabea potvrdili su isto za Jutarnji.

Svi se pozivaju na vijest internetske stranice SITE Intel Group.Navodno postoji i fotografija uznemirujućeg sadržaja, na kojoj je prikazano njegovo mrtvo tijelo, uz natpis na arapskom u kojem se Hrvatska optužuje za borbu protiv IS-a.

Tomislav Salopek otet je u Kairu, u Egiptu, 22. jula i bila je ovo prva otmica hrvatskog državljanina u nekoj stranoj zemlji.

Salopek, po zanimanju topograf, je radio kao čelnik seizmološkog tima za francusku multinacionalnu kompaniju koja pruža usluge naftnoj i plinskoj industriji te zapošljava 8500 ljudi.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...