Legendarni frontmen White Stripes-a objavio novu pjesmu i najavio veliki povratak na scenu!

/

Legendarni američki rock multiinstrumentalista Jack White objavio je novi singl “Connected by Love” ispraćen atraktivnim videospotom.

Pomenuti singl će biti dio dugo očekivanog albuma “Boarding House Reach”. Video za pjesmu “Connected by Love” možete pogledati na YouTubeu. Pored pjesme “Connected by Love” na singlu se našla još jedna kompozicija sa predstojećeg albuma “Respect Commander” koja donosi sasvim drugačiju atmosferu od prve pjesme. Na promo-videu koji je White objavio prije nešto manje od mjesec, jasno je da će na izdanju biti još varijacija i fuzije žanrova, što ovom muzičaru nije strano.

Osvježen novom postavom, koja svoje korijene vuče iz hip-hop, r’n’b, soul i funk muzike, White se ovaj put okrenuo akustičnoj gitari, sintisajzeru i, naravno, vokalima. Album je sniman u New Yorku, Los Angelesu i Nashvilleu, a izvršni producent je niko drugi do Jack White. Datum objavljivanja albuma još nije poznat, ali je poznato da će biti objavljen u saradnji između Whiteove izdavačke kuće Third Man Records i legendarne britanske kuće XL Recordings.

Grammyem nagrađeni muzičar nedavno je objavio i svoje akustične snimke nastale od 1998. do 2016. godine na duplom LP-u i CD-u i u digitalnoj verziji. Album sadrži alternativne verzije, mikseve i neobjavljene snimke bendova The White Stripes i The Raconteurs, kao i solo materijala. Na ovom izdanju nalazi se i zaboravljena pjesma “City Lights”.

Jack White - Connected By Love (Official Video)

zosradio.ba/oslobodjenje.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Uspijeva baš svima: Ova biljka čisti zagađen zrak u našem domu

Ako razmišljate kojom sobnom biljkom ove jeseni uljepšati svoj...

Taste Atlas posvetio posebnu objavu bosanskim pitama: “Pitac” je očekivano na vrhu

Bosanske pite nude razne okuse i nadjeve, a toliko...

Ove uobičajene namirnice su zapravo loše za bubrege

Bubrezi su važan organ u tijelu koji igraju vrlo...

Objavljena nova lista: Ovo su najpouzdanije marke polovnih automobila

Američki Consumer Reports je napravio veliko istraživanje pouzdanosti polovnih...