Osuđenici u banjalučkom zatvoru dane skraćuju kupanjem u bazenu

/

Zatvori su zamišljeni kao mesto na kome se prevaspitava neko ko se ogrešio o zakon kako bi mogao da se vrati na slobodu uz minimalnu mogućnost počinjenja novog krivičnog djela.

Visoki zidovi, žica, blindirana vrata, kretanje pod budnim okom stražara, samo su neki od elemenata koji djeluju preventivno na „usijane glave“, kojima bi mogao pasti na pamet pokušaj bekstva, piše Euroblic.

Slično je u KPZ Tunjice u Banjoj Luci, ali ovaj zatvor se ipak po mnogo čemu razlikuje od drugih.

Zatvorenici koji zaista žele da iskoriste ponuđeno pravo na drugu šansu brzo dobijaju bolji tretman, a on se ogleda, na primjer, u korištenju teretane ili dužeg vremena u društvu supruge.

Tokom ovih sparnih dana zatvorenici, kada nisu na „radnoj terapiji“, mogu da koriste i bazen. Tako je bilo i danas, u što se možete uvjeriti u priloženoj fotogaleriji.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Aerodrom Sarajevo gradi novi terminal u vrijednosti od 200 miliona KM

Aerodrom Sarajevo planira graditi novi terminal, a investicija je...

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Sedam proizvoda iz BiH postalo zaštićeni brend u posljednjih 15-ak dana: Šta to znači za kupce, šta za proizvođače

Sedam prehrambenih proizvoda s područja Bosne i Hercegovine je...