SIPA i policija u Zenici presreli dva vozila koja su krijumčarila migrante

/

Destinacija na kojoj su večerašnji migranti trebali završiti još uvijek nije poznata, ali ovo je još jedna uspješna akcija SIPA-e i MUP-a ZDK na sprječavanju krijumčarenja migranata kroz Zeničko-dobojski kanton s obzirom da je u srijedu navečer također na magistralnom putu M-17 otkriveno deset Afganistanaca, a dvije osobe su uhapšene.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba



Policijske patrole vozila su večeras presrela nakon izlaza s Autoputa A1 u mjestu Antena, a vozači će u skladu sa zakonom biti procesuirani.

Zeničko-dobojski kanton nekoliko mjeseci unazad postao je samo jedna od stanica migranata na putu ka Krajini gdje žele preći granicu i nastaviti svoj put ka Evropskoj uniji.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba



U proteklom periodu pripadnici MUP-a ZDK vrijedno su radili na rasvjetljavanju slučajeva kao što su fizički napadi, provale u stambene i poslovne objekte i druge prijavljene slučajeve te je ranije nekoliko migranata uhapšeno i predato u nadležnosti Tužilaštva ZDK.

klix.ba/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Centar ženskih prava iz Zenice pruža podršku ženama u Bosni i Hercegovini

Centar ženskih prava iz Zenice, osnovan 17. oktobra 1996....

Veliki broj oboljelih, hoće li biti proglašena epidemija morbila u ZDK?

Spec. dr. Maja Karač, načelnica Službe za zdravstvenu zaštiru...

Premijer Nezir Pivić otvorio Međunarodno otvoreno prvenstvo i Sportske igre paraplegičara FBiH

Na Atletskom stadionu Kamberovića polje održava se Međunarodno otvoreno...

Ministar Čajić posjetio načelnika Jusića i poljoprivredne proizvođače u općini Breza

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Jasmin...