DANAS PRIMOPREDAJA MEDICINSKE OPREME DOMU ZDRAVLJA MAGLAJ

/

Domu zdravlja Maglaj, koji je pretrpio veliku štetu u poplavama, danas će biti donirana neophodna dijagnostička oprema u vrijednosti od 130.000 KM, kao dio zajedničke akcije Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP).


Uz podršku Vlade Švicarske, u okviru akcije interventnog djelovanja u prevazilaženju posljedica katastrofalnih majskih poplava, izvršeno je preusmjeravanje planiranih projektnih sredstva u nabavku najprioritetnije medicinske opreme.

Ujedno je nabavljena i nova dijagnostička oprema, koja uključuje oftalmološki ultrazvučni skener, video-kolonoskop, ultrazvučni dopler, auto imunoanalizator, te spirometer, koji će prvi put moći koristiti građana Maglaja. Oni za zahvaljujući ovoj donaciji sada neće morati putovati na pregled u druge udaljene domove zdravlja ili bolnice.

Zvanična primopredaja medicinske opreme nabavljene u okviru projekta “Migracije i razvoj” biće održana u Domu zdravlja Maglaj u 11 sati.



(maglaj.net)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...

Doboj: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisana 52 učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 26. i 27.04.2024. godine,...