Uređenje benzinske pumpe INA

/

Počeli su radovi na rekonstrukciji benzinske pumpe INA u Tešnju čiji je investitor kompanija HOLDINA d.o.o. Idejni projekat za uređenje benzinske pumpe INA i izgradnju parkinga i javne garaže kod stambenog naselja Simetrale u Tešnju predstavljen je i usvojen na 16. sjednici Općinskog vijeća.

Time je uobzirena potreba za drugačijim saobraćajnim rješenjem u raskrsnici, kao i potreba da se obezbijede nove površine za parkiranje i nova garažna mjesta.

S tim u vezi, Općina Tešanj je objavila i Javni oglas o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta kod benzinske pumpe INA, a prethodno je urađena zamjena zemljišta za izgradnju parkinga i garaža.

Općina Tešanj će po završetku zajedničkog projekta dobiti novi, moderni izgled u ovom dijelu grada, a za veću sigurnost pješaka bit će izgrađena i nova pješačka staza.

Podsjetimo, Idejni projekat Javne garaže Tešanj uradila je firma Aksa d.o.o. iz Zenice, saopćeno je iz Općine Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...

Doboj: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisana 52 učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 26. i 27.04.2024. godine,...