Naša stranka: Novi članovi u Tešnju veliko su osnaženje za cijeli ZDK

/

Predsjedništvo Naše stranke sinoć je donijelo odluku o formiranju Povjereništva općinskog odbora Naše stranke u Tešnju. Povod je veliki priliv članova u Tešnju koji se desio u posljednjim sedmicama. Na čelu Povjereništva je Amil Buljubašić, s političkim iskustvom delegata u Domu naroda BiH u prošlom sazivu. Pored njega u povjereništvu su i Idham Kruško, Emin Turalić, Muhamed Hundur, Emir Unkić, Nudžejma Merdić i Emir Mešinović.

Edin Forto, predsjednik Naše stranke, ovim povodom je rekao: „Naša stranka se sve češće i u sve više sredina prepoznaje kao izbor velikog broja građana ali i političkih subjekata koji žele s nama udružiti snagu. Tako će na narednim izborima partner Naše stranke u Tuzlanskom kantonu biti Glas naroda, a skoro se i Liberalni demokratski savez spojio s Našom strankom. Sad ćemo imati odbor i u Tešnju, i to ne samo odbor nego i vijećnika Nermina Deljkića, jednog od najaktivnijih u Općinskom vijeću, tako da smo odmah i parlamentarni. Što se tiče ostalih članova, radi se o visoko cijenjenim građanima te općine prepoznatim po svojim kvalitetima i u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu. Neki od njih će sigurno biti i kandidati na predstojećim izborima. Vrlo smo ponosni što su odabrali Našu stranku kao okvir za svoje političko djelovanje i vjerujemo da ćemo zahvaljujući njima biti stranka bez koje se već od sljedećih izbora neće moći donositi odluke u ZDK.“

Naša stranka povodom formiranja tešanjskog odbora u tom gradu 24. marta održat će tribinu na kojoj će se novi članovi imati priliku detaljnije predstaviti javnosti.

Također, na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva NS usvojena je odluka o formiranju povjereništava u Gradačcu, Maglaju i Busovači.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...