Zavidovići: U Mjesnoj zajednici „Kovači“ okončani radovi na stabilizaciji klizišta

/

U naseljenom mjestu Stavci u proteklom periodu izvršena je sanacija klizišta na dvije lokacije. Nakon potpune stabilizacije terena tokom ove sedmice završeno je i asfaltiranje prekida lokalne ceste koji su uzrokovani klizištem čime je putna komunikacija Nove Skroze – Stavci u potpunosti prohodna i sigurna za učesnike u saobraćaju. Radovi na sanaciji klizišta finansirani su u potpunosti iz Budžeta općine Zavidovići a mještani ovog dijela MZ „Kovači“ zadovoljni su okončanjem radova. Također, u naseljenom mjestu Gornji Kovači asfaltiran je jedan dio neuređene lokalne ceste.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Kovači“ Zahid Avdičević zahvalio je Općinskom načelniku na dobroj dosadašnjoj saradnji i na podršci pri sanaciji klizišta koja su duži vremenski period stvarala poteškoće u odvijanju saobraćaja.

Općinski načelnik Hašim Mujanović pohvalio je predan rad Savjeta za dobrobit mještana pomenute mjesne zajednice. Plodovi njihovog rada i zalaganja vidljivi su na svakom pedlju MZ „Kovači“. Općinski načelnik napomenuo je da će Općina Zavidovići nastaviti podržavati pozitivne promjene i realizaciju projekata od značaja za stanovništvo općine Zavidovići a posebno u sredinama gdje mještani  i predstavnici mjesnih zajednica iskažu svoju zainteresovanost. Ovo je ujedno i poziv nefunkcionalnim savjetima mjesnih zajednica da se konačno pokrenu i počnu izvršavati obaveze iz svoje nadležnosti, da prepoznaju probleme u svom komšiluku i iste delegiraju prema Općini Zavidovići i Općinskom načelniku u cilju njihovog konačnog rješavanja.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...