Zavidovići: Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima Krivajinih radnika

Datum:

Općinski načelnik Hašim Mujanović i Predsjedavajuća Općinskog vijeća Erna Merdić Smailhodžić, dana 22.03.2022. godine, održali su sastanak sa predstavnicima obespravljenih radnika „Krivaja Mobel“ d.o.o. u stečaju. Predstavnici radnika tom prilikom izrazili su svoje nezadovoljstvo i nezadovoljstvo svih radnika ovog preduzeća zbog nepoštivanja odredbi iz kupoprodajnog ugovora, sporosti u rješavanju sudskih postupaka i agonije radnika koja traje već osam godina, kao i iz razloga ne rješavanja njihovog radnog statusa niti uplaćivanja radnog staža za one radnike koji su stekli uslove za penzionisanje.

U tom smislu radnici ovog industrijskog preduzeća u razgovoru sa Općinskim načelnikom pokušali su iznaći adekvatan odgovor na trenutno stanje radnika i imovine IP „Krivaja“ Zavidovići a razmatrana je mogućnost ponovnog zakazivanja sastanka sa predstavnicima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Nezadovoljni i obespravljeni radnici „Krivaje“ iz Zavidovića gube strpljenje te će, prema njihovim riječima, biti primorani poduzeti radikalnije mjere u smislu organizovanja protesta pred Vladom Federacije Bosne i Hercegovine i ispred sudova koji odugovlače sa konačnim rješavanjem započetih sudskih procesa.

Općinski načelnik Hašim Mujanović pružio je podršku radnicima „Krivaje“ u ostvarivanju njihovih prava te je upoznao Predsjedavajuću Općinskog vijeća i predstavnike „Krivajinih“ radnika o sastanku koji je prethodno održan sa menadžmentom Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine. U tom pogledu Općinski načelnik izrazio je spremnost da nakon okončanja sudskih postupaka Općina Zavidovići otkupi cjelokupnu imovinu nekadašnjeg giganta IP „Krivaja“ te svu njenu imovinu namjeni u svrhu razvoja industrije u našem gradu, obezbjeđivanja novih radnih mjesta i poboljšanja standarda života građana općine Zavidovići. Općinski načelnik i Predsjedavajuća Općinskog vijeća izrazili su  nadu da će se višegodišnja agonija vrijednih radnika okončati u što kraćem vremenu a Općinski načelnik i Predsjedavajuća OV idalje će nastaviti snažno podržavati oštećene radnike u ostvarivanju njihovih prava, saopćeno je iz Općine Zavidovići.

 

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Stravična nesreća na Tešanjci, učestvovalo pet vozila

Kako nam javljaju čitatelji, na području Tešanjke, općina Tešanj,...

Pogledjte atmosferu sa sinoćnjeg koncerta Nermina Handžića

Sinoć je u Tešnju održan pobjednički koncert Nermina Handžića...

Nermin Handžić, pobjednik “Zvezda Granda” stigao u Tešanj

Nermin Handžić, ovogodišnji pobjednik "Zvezda Granda", danas je stigao...

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...