Zavidovići: Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima Krivajinih radnika

/

Općinski načelnik Hašim Mujanović i Predsjedavajuća Općinskog vijeća Erna Merdić Smailhodžić, dana 22.03.2022. godine, održali su sastanak sa predstavnicima obespravljenih radnika „Krivaja Mobel“ d.o.o. u stečaju. Predstavnici radnika tom prilikom izrazili su svoje nezadovoljstvo i nezadovoljstvo svih radnika ovog preduzeća zbog nepoštivanja odredbi iz kupoprodajnog ugovora, sporosti u rješavanju sudskih postupaka i agonije radnika koja traje već osam godina, kao i iz razloga ne rješavanja njihovog radnog statusa niti uplaćivanja radnog staža za one radnike koji su stekli uslove za penzionisanje.

U tom smislu radnici ovog industrijskog preduzeća u razgovoru sa Općinskim načelnikom pokušali su iznaći adekvatan odgovor na trenutno stanje radnika i imovine IP „Krivaja“ Zavidovići a razmatrana je mogućnost ponovnog zakazivanja sastanka sa predstavnicima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Nezadovoljni i obespravljeni radnici „Krivaje“ iz Zavidovića gube strpljenje te će, prema njihovim riječima, biti primorani poduzeti radikalnije mjere u smislu organizovanja protesta pred Vladom Federacije Bosne i Hercegovine i ispred sudova koji odugovlače sa konačnim rješavanjem započetih sudskih procesa.

Općinski načelnik Hašim Mujanović pružio je podršku radnicima „Krivaje“ u ostvarivanju njihovih prava te je upoznao Predsjedavajuću Općinskog vijeća i predstavnike „Krivajinih“ radnika o sastanku koji je prethodno održan sa menadžmentom Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine. U tom pogledu Općinski načelnik izrazio je spremnost da nakon okončanja sudskih postupaka Općina Zavidovići otkupi cjelokupnu imovinu nekadašnjeg giganta IP „Krivaja“ te svu njenu imovinu namjeni u svrhu razvoja industrije u našem gradu, obezbjeđivanja novih radnih mjesta i poboljšanja standarda života građana općine Zavidovići. Općinski načelnik i Predsjedavajuća Općinskog vijeća izrazili su  nadu da će se višegodišnja agonija vrijednih radnika okončati u što kraćem vremenu a Općinski načelnik i Predsjedavajuća OV idalje će nastaviti snažno podržavati oštećene radnike u ostvarivanju njihovih prava, saopćeno je iz Općine Zavidovići.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...