Oblačno vrijeme bez pada temperatura i u narednim danima

/

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima.

Djelomično smanjenje oblačnosti i postupan prestanak padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stupnjeva.

Sutra pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, uz mogućnost slabe kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stupnja.

U subotu, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostatku zemlje. U višim područjima, u večernjim satima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stupnja.Tokom večeri postupan pad temperature zraka.

U nedjelju, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, u centralnim i istočnim područjima sa kišom, u višim područjima sa susnježicom. Tokom dana, bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 14 stupnjeva.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Više od 27 miliona KM za programe razvoja male privrede

Vlada Federacije BiH donijela je na današnjoj sjednici na...

Danas na snagu stupaju Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt je 27. aprila 2023. godine...

Utvrđene osnovice, iznos i koeficijenti novčanih naknada za ovu godinu iz boračke oblasti

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva za...

Protestna šetnja metalaca u Sarajevu: U borbi za svoja prava traže satnicu od 5,68 KM

Povodom Prvog maja - Međunarodnog dana rada, Sindikat metalaca...