Kremić: Važnost jačanja regionalne saradnje na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom

/

Vršitelj dužnosti direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH Riad Kremić prisustvovao je okruglom stolu o jačanju regionalne saradnje na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, te unapređenja njihovog statusa, koji je jučer i danas održan u Beogradu.  

Učešće na ovom skupu bilo je na poziv Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije, saopćeno je iz Fonda.

– Ovo je prvi put da se organizuje jedan ovakav okrugli stol i zahvaljujem se predstavnicima Udruženja na pozivu, kao i predstavnicima Ministarstva i svim ostalim učesnicima na produktivnoj diskusiji i razmjeni iskustava. Vjerujem da je ovo važan korak ka jačanju regionalne saradnje na ovom polju – kazao je Kremić.

Ovom prilikom v.d. direktor Kremić je razgovarao s predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, kao i s predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje s ciljem razmjene iskustava, jačanja saradnje, te unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.

Predstavio je i rad Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH, te pozvao učesnike okruglog stola da učestvuju na konferenciji koju će Fond organizovati u junu ove godine.

– Radujem se da ćemo biti u prilici da budemo domaćini konferencije koju Fond organizuje povodom 10 godina od osnivanja i rada, te da ćemo imati priliku nastaviti ovu diskusiju i razmjenu iskustava s još većim brojem učesnika. Nadam se da će ovakvi okrugli stolovi i konferencija dati niz preporuka za sve nadležne institucije kako unaprijediti status osoba sa invaliditetom – zaključio je Kremić.

Ova posjeta i učešće na skupu dio je programskih aktivnosti radi uspostavljanja regionalne saradnje putem razmjene iskustava, koja će u narednom periodu biti proširena i na druge zemlje u regionu, saopćeno je iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Lagumdžija potvrdio: Finalni prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici upućen predsjedniku Generalne skupštine UN-a

Zlatko Lagumdžija, ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama...

Više od 27 miliona KM za programe razvoja male privrede

Vlada Federacije BiH donijela je na današnjoj sjednici na...

Danas na snagu stupaju Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt je 27. aprila 2023. godine...

Utvrđene osnovice, iznos i koeficijenti novčanih naknada za ovu godinu iz boračke oblasti

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva za...