Nezadovoljni radnici blokirali raskrsnicu u Tuzli

/

Nezadovoljni radnici nekoliko uništenih preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona (TK) blokirali su raskrsnicu u tuzlanskom naselju Irac neposredno u blizini Fabrike obuće Aida, nezadovoljni nerješavanjem njihovih egzistencijalnih pitanja, javio je reporter portala Klix.ba.

Predstavnici radnika fabrike Dita imali su jutros sastanak sa resornim ministrom Mulagom Fejzićem na kojem je bilo govora o revitalizaciji ovog nekadašnjeg privrednog giganta.

Radnici su nezadovoljni dobijenim odgovorima i odlučili su da blokiraju jednu od najfrekventnijih raskrsnica u gradu.

“Premijera Umihanića nismo zatekli u Vladi TK jer je on pobjegao u Zenicu. Mjesecima čekamo da oni realizuju data obećanja, međutim, radnici su u sve težem položaju i ne vjeruju da aktuelni saziv Vlade TK ima rješenje. Blokada će trajati dva sata kada ćemo odlučiti o daljnjim koracima”, rekao je Dževad Mehmedović predsjednik sindikata Dite.

Istakao je i da radnici razmatraju opciju blokade petlje na Šićkom Brodu, što bi izazvalo saobraćajni kolaps na ovoj regiji.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...