Bilal Bosnić: ‘Križarski je rat propao, kalifat stiže i u Vatikan. Cijeli će svijet biti Islamska država’

/

Islamska država u svom je propagandnom listu ‘Dabiq’ objavila direktnu prijetnju srcu kršćanstva – Vatikanu. Na naslovnici su prikazani Rim i Vatikan na kojima su izvješene zastave samoproglašenog kalifata.

Članak u magazinu ‘Dabiq’, koji je ime dobio po gradu na sjeveru Sirije gdje je 1516. godine uspostavljen prvi islamski Kalifat, sve muslimane poziva se da ‘napadnu i ubiju svakog kršćanina s kojim se susretnu’.

Dodaje se kako je opravdano ‘otimati žene nevjernika i koristiti ih kao seksualne robinje’.Na naslovnici je uz naslov ‘Propao križarski rat’ objavljena fotomontaža velikog obeliska na Trgu svetog Petra, na čijem se vrhu vijori crna zastava kalifata.

U časopisu se citira Bilala Bosnića, najistaknutijeg vehabiju s područja Bosne i Hercegovine, koji je prije nekoliko sedmica u sklopu akcije Damask priveden. On obećava da će ekstremisti kalifat dovesti u samo srce kršćanstva pa makar on to ne dočekao živ.

‘Cijeli će svijet biti islamska država. Naš je cilj da i Vatikan postane muslimanski’, rekao je.

Papa Franjo je navodno na meti džihadista jer drže da je ‘lažni prorok i predvodnik nevjernika’. Iz Vatikana su još prošloga mjeseca priopćili kako su pojačali osiguranje zbog sve češćih prijetnji, piše Jutarnji.hr

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...

Švicarska je pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

Švicarska je pobjednik 68. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje...

Građevinske kompanije u Hrvatskoj nemaju dovoljno radnika, ne pomažu ni veće plaće

Nedostatak djelatnika te visoke cijene rada i materijala usporavaju...