Čeda Jovanović hitno operisan!

Datum:

Lider LDP Čedomir Jovanović u noći između četvrtka i petka smješten je na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica”, gdje mu je navodno, hitno izvršen zahvat na lijevom koljenu, piše Alo.

Kako srbijanski mediji prenose zahvat je bio vrlo ozbiljan, a ljekari su političaru morali da ostrane i dio kosti lijevog kolena.

– Operacija nije bila nimalo naivna, izvađen je dio kosti, očišćen zglob, sređena su oštećena tkiva ligamenata, tetiva i mišića. Jovanović nije želio da čeka intervenciju u inostranstvu zato što vjeruje našim ljekarima, s kojima od ranije ima dobra iskustva – kaže izvor blizak Jovanoviću.

Kako objašnjava, šef liberala je do sada pet puta operisao desno, a sada prvi put lijevo koljeno.

– Tri dana poslije operacije u avgustu ronio je sa šavovima, zaštićen vodootpornim zavojima i ortozom. I tada i sada je odmah napustio bolnicu, samo što je ovog puta došao u stranku i rekao: “LDP, na noge, vrijeme je”. Ljekari i medicinsko osbolje bili su vrhinski, što je jedan od razloga netipičnog postoperativnog toka – dodaje izvor.

Inače Jovanović je, navodno, zbog dugogodišnjeg bavljenja raznim ekstermnim sportovima više puta zadobijao ozbiljne povrede, pa je zato imao i nekoliko ponovljenih operacija koljena.
Povrijedio se i ljetos, kada je na ljetovanju na grčkom ostrvu Mikonosu pao prilikom vožnje motora, zbog čega mu je noga bila u longeti, poslednju operaciju koljena imao je u avgustu, također na Banjici, i to ubrzo nakon povratka s Mikonosa. Zbog povrede koljena duže vrijeme je išao na terapije kod poznatog stručnjaka, koji je liječio i Anu Ivanović i Nenada Krstića dok je igrao u NBA.

Masovni treninzi mu došli glave!

Jovanović je poznat kao ljubitelj planinarenja, padobranstva, paraglajdinga i skijanja. Išao je u osvajanje K2, u svjetu poznatog kao “divlja planina”, inače drugog najvišeg planinskog vrha na svijetu. Peo se i na Akonkagvu, vrh visok 6962 metara, koji se nalazi u masivu Anda. Tada je na temperaturi od – 35 stepeni dobio i ozbiljne promrzline. Osvojio je i Mon Blan, najviši vrh zapadne Evrope i Alpa. S još 11 skijaša iz svijeta bio je i u ekspediciji u Pakistanu, na planini Karakorum, gdje se na vrhove uspinjao vojnim helikopterom, a zatim spuštao snoubordom. Također je ronio i istraživao dubine Jadrana na ostrvu Hvar. Sredinom ove godine, kada su Srbiju pogodile poplave u ronilačkom odjelu je učestvovao je u akciji spasavanja Obrenovčana.

(Bh-index)

Povezani postovi
Related

Srbija pronašla put za izvoz u Rusiju, ide preko Turske

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović rekao...

U Hrvatskoj izdato žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena

Žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena za ponedjeljak izdato je...

U Budvi ubijen visokopozicionirani član škaljarskog klana

Jedna osoba ubijena je prilikom upotrebe vatrenog oružja ispred...

Detalji tragedije na moru gdje se utopio srednjoškolac: Pružali su mu pomoć, ali ga nisu mogli spasiti

Zadarska policija je objavila detalje tragedije u Biogradu u...