Nisu mogli ni naslutiti šta ih čeka: Prijatelj im poklonio ribu od koje je cijela porodica ostala paralizovana

/

Čak 11 članova porodice otrovalo se nakon što su pojeli najotrovniju ribu na svijetu. Svi su paralizirani i u kritičnom stanju. Ne zna se hoće li preživjeti

Izgledala je tako ukusno da su svi počeli jesti. Prvo su govorili kako je fino, a onda je moj suprug rekao da ne osjeća svoj jezik, lice, a onda i ruke te noge, kaže Cristiane Souza.
Brazilka iz Rio de Janeira medijima je ispričala o tragičnoj večeri koja je 11 članova njezine porodice stajala zdravlja. U kritičnom su stanju u bolnici i ne zna se hoće li preživjeti te se oporaviti.

Porodični prijatelj im je to jutro donio ribu koju je ulovio, a koju oni nikad prije nisu vidjeli. Nisu znali da je riječ o najotrovnijoj ribi na svijetu, japanskoj Fugu ribi.

– Riba je bila velika i pozvali smo cijelu porodicu na ručak. Poslužili smo je pohanu, a majka i ja smo čekale da svi pojedu kako bismo i mi probale – rekla je Cristiane, prenose 24sata.hr

Među onima koji su jeli ribu je i četvero djece u dobi od tri do pet godina. Svima je cijelo tijelo potpuno paralizirano.

– Sve je trajalo nekoliko minuta. Nisu se mogli pomaknuti i morali smo ih sve nositi do automobila da ih odvezemo liječniku – kaže Christiane.

Fugu riba potječe iz Japana gdje je izuzetan gurmanski specijalitet. No mora se znati pripremiti na pravi način. Kuhari prolaze minimalno dvije godine treninga kako bi je smjeli pripremati. Fugu riba ima tetrodoksin, otrov koji je 1250 puta jači od cijanida.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...