Nisu mogli ni naslutiti šta ih čeka: Prijatelj im poklonio ribu od koje je cijela porodica ostala paralizovana

Datum:

Čak 11 članova porodice otrovalo se nakon što su pojeli najotrovniju ribu na svijetu. Svi su paralizirani i u kritičnom stanju. Ne zna se hoće li preživjeti

Izgledala je tako ukusno da su svi počeli jesti. Prvo su govorili kako je fino, a onda je moj suprug rekao da ne osjeća svoj jezik, lice, a onda i ruke te noge, kaže Cristiane Souza.
Brazilka iz Rio de Janeira medijima je ispričala o tragičnoj večeri koja je 11 članova njezine porodice stajala zdravlja. U kritičnom su stanju u bolnici i ne zna se hoće li preživjeti te se oporaviti.

Porodični prijatelj im je to jutro donio ribu koju je ulovio, a koju oni nikad prije nisu vidjeli. Nisu znali da je riječ o najotrovnijoj ribi na svijetu, japanskoj Fugu ribi.

– Riba je bila velika i pozvali smo cijelu porodicu na ručak. Poslužili smo je pohanu, a majka i ja smo čekale da svi pojedu kako bismo i mi probale – rekla je Cristiane, prenose 24sata.hr

Među onima koji su jeli ribu je i četvero djece u dobi od tri do pet godina. Svima je cijelo tijelo potpuno paralizirano.

– Sve je trajalo nekoliko minuta. Nisu se mogli pomaknuti i morali smo ih sve nositi do automobila da ih odvezemo liječniku – kaže Christiane.

Fugu riba potječe iz Japana gdje je izuzetan gurmanski specijalitet. No mora se znati pripremiti na pravi način. Kuhari prolaze minimalno dvije godine treninga kako bi je smjeli pripremati. Fugu riba ima tetrodoksin, otrov koji je 1250 puta jači od cijanida.

(Bh-index)

Povezani postovi
Related

BMW-om divljao na autoputu: Vozio nevjerovatnih 252,8 kilometara na sat

Saobraćajna policija je na autoputu Miloš Veliki, kod Obrenovca u...

Rekordan broj djece koja su propustila vakcinu protiv ospica

Rekordno visok broj od gotovo 40 miliona djece širom...

Nestašica jaja u Velikoj Britaniji

Velika Britanija suočena je sa novim problemom u snabdijevanjem...

Jak zemljotres pogodio Tursku: Desetine povrijeđenih, jedna osoba u panici skočila sa balkona

Jak zemljotres pogodio je jutros rano Tursku, objavili su...