Nisu mogli ni naslutiti šta ih čeka: Prijatelj im poklonio ribu od koje je cijela porodica ostala paralizovana

Datum:

Čak 11 članova porodice otrovalo se nakon što su pojeli najotrovniju ribu na svijetu. Svi su paralizirani i u kritičnom stanju. Ne zna se hoće li preživjeti

Izgledala je tako ukusno da su svi počeli jesti. Prvo su govorili kako je fino, a onda je moj suprug rekao da ne osjeća svoj jezik, lice, a onda i ruke te noge, kaže Cristiane Souza.
Brazilka iz Rio de Janeira medijima je ispričala o tragičnoj večeri koja je 11 članova njezine porodice stajala zdravlja. U kritičnom su stanju u bolnici i ne zna se hoće li preživjeti te se oporaviti.

Porodični prijatelj im je to jutro donio ribu koju je ulovio, a koju oni nikad prije nisu vidjeli. Nisu znali da je riječ o najotrovnijoj ribi na svijetu, japanskoj Fugu ribi.

– Riba je bila velika i pozvali smo cijelu porodicu na ručak. Poslužili smo je pohanu, a majka i ja smo čekale da svi pojedu kako bismo i mi probale – rekla je Cristiane, prenose 24sata.hr

Među onima koji su jeli ribu je i četvero djece u dobi od tri do pet godina. Svima je cijelo tijelo potpuno paralizirano.

– Sve je trajalo nekoliko minuta. Nisu se mogli pomaknuti i morali smo ih sve nositi do automobila da ih odvezemo liječniku – kaže Christiane.

Fugu riba potječe iz Japana gdje je izuzetan gurmanski specijalitet. No mora se znati pripremiti na pravi način. Kuhari prolaze minimalno dvije godine treninga kako bi je smjeli pripremati. Fugu riba ima tetrodoksin, otrov koji je 1250 puta jači od cijanida.

(Bh-index)

Povezani postovi
Related

Rusija ne može plaćati vanjski dug prvi put od Oktobarske revolucije 1917. godine

Prema posljednjim izvještajima, Rusija po prvi put od Oktobarske...

Godišnja zarada do 145 hiljada KM: Ovo je jedan od najtežih poslova na svijetu

Rad na naftnoj platformi nije uopšte lak posao, zahtijeva...

Ukida se naplata policijskih kazni u gotovini

Od 1. jula 2022. godine novčane kazne za prekršaje...

Vlasnik plantaže: Zbog neradnika mi je propalo 50 tona trešanja

Na plantažama Zlatana Kljakovića Gašpića propalo je više od...