Oglasio se i Zlatko Lagumdžija: Sada sam siguran da SDP može sve i da će se vratiti tamo gdje mu je mjesto!

Datum:

Nakon maratonske i burne sjednice Glavnog odbora SDP-a BiH, oglasio se i Zlatko Lagumdžija postom na svom Facebook profilu


U javnosti i dalje traje znatiželja šta se tačno dešavalo tokom iscrpljujuće sjednice Glavnog odbora SDP-a BiH, koja je trajala više od deset sati i na kojoj je dogovorena ključna reforma jedne od najvećih partija na ovim prostorima.

Za veći dio javnosti, koje ja nestrpljivo isčekivala da procure informacije iza zatvorenih vrata sjednice, konačne vijesti protumačene su kao kraj ereZlatka Lagumdžije na čelu bh. socijaldemokratije.

Nedugo potom oglasio se i, još uvijek, prvi čovjek SDP-a BiH, postom na svom Facebook profilu, u kome je napisao sljedeće:        

U izbornoj noći, moja izjava medijima: „da mi je prioritetni cilj brod koji se nalazi u nemirnom moru dovesti u mirnu luku“. Poslije sinoćnje sjednice Glavnog odbora SDPBiH više sam nego siguran da smo blizu cilju. Sinoćnja sjednica je jasno pokazala da SDPBiH ima dovoljno i volje i snage da uđe u proces revitalizacije i da smo prepoznali moguće demokratske procese koji su neophodni da poboljšamo rad unutar partije i da se što više otvorimo prema vani.

Nakon dvije dugotrajne, sadržajne i uspješne sjednice predsjedništva i tokom dvanestosatne sjednice Glavnog odbora SDPBiH, čuli smo dosta kritičkih ali i samokritičkih tonova, a što je najvažnije – osim kritike jasno je prezentirana i svojevrsna mapa puta sa prijedlozima načina rješavanja problema koji su pred nama.

Istinski me raduje i sama atmosfera koja je većinski provejavala da ujedinjeni možemo promijeniti sve. Raduje me da ću šestog decembra predati predsjedavanje partijom novom predsjedniku koji će imati dovoljno vremena da pripremi redovni Kongres sa svim demokratskim procesima koji će vratiti SDPBiH tamo gdje mu je i mjesto.

Vjerujem u najbolji izbor kongresa, zapisao je Lagumdžija.

 

Lagumdžijin post izazvao je brojne, i veoma različite, reakcije i komentare koji su ostavljeni na njegovoj FB stranici, a u koje se uključio i sam lider SDP-a, koji je strpljivo odgovarao i na vrlo neugodna pitanja.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Povezani postovi
Related

Održana sjednica UO BNF-a

U utorak 06. 12. 2022. godine održana je redovna...

Vlada FBiH donijela odluku o isplati 100 KM jednokratne pomoći nezaposlenim osobama

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu je,...

Ombudsmen za zaštitu potrošača BiH zatražio informacije u slučaju flaširanih voda

Ombudsmen za zaštitu potrošača BiH je uputio predstavku Zavodu...

Buduća državna vlast već planira sječu kadrova, ovo su direktori kojima je istekao mandat

Nova vlast znači i novu raspodjelu resora odnosno nove...