Oglasio se i Zlatko Lagumdžija: Sada sam siguran da SDP može sve i da će se vratiti tamo gdje mu je mjesto!

/

Nakon maratonske i burne sjednice Glavnog odbora SDP-a BiH, oglasio se i Zlatko Lagumdžija postom na svom Facebook profilu

U javnosti i dalje traje znatiželja šta se tačno dešavalo tokom iscrpljujuće sjednice Glavnog odbora SDP-a BiH, koja je trajala više od deset sati i na kojoj je dogovorena ključna reforma jedne od najvećih partija na ovim prostorima.

Za veći dio javnosti, koje ja nestrpljivo isčekivala da procure informacije iza zatvorenih vrata sjednice, konačne vijesti protumačene su kao kraj ere Zlatka Lagumdžije na čelu bh. socijaldemokratije.

Nedugo potom oglasio se i, još uvijek, prvi čovjek SDP-a BiH, postom na svom Facebook profilu, u kome je napisao sljedeće:

U izbornoj noći, moja izjava medijima: „da mi je prioritetni cilj brod koji se nalazi u nemirnom moru dovesti u mirnu luku“. Poslije sinoćnje sjednice Glavnog odbora SDPBiH više sam nego siguran da smo blizu cilju. Sinoćnja sjednica je jasno pokazala da SDPBiH ima dovoljno i volje i snage da uđe u proces revitalizacije i da smo prepoznali moguće demokratske procese koji su neophodni da poboljšamo rad unutar partije i da se što više otvorimo prema vani.

Nakon dvije dugotrajne, sadržajne i uspješne sjednice predsjedništva i tokom dvanestosatne sjednice Glavnog odbora SDPBiH, čuli smo dosta kritičkih ali i samokritičkih tonova, a što je najvažnije – osim kritike jasno je prezentirana i svojevrsna mapa puta sa prijedlozima načina rješavanja problema koji su pred nama.

Istinski me raduje i sama atmosfera koja je većinski provejavala da ujedinjeni možemo promijeniti sve. Raduje me da ću šestog decembra predati predsjedavanje partijom novom predsjedniku koji će imati dovoljno vremena da pripremi redovni Kongres sa svim demokratskim procesima koji će vratiti SDPBiH tamo gdje mu je i mjesto.

Vjerujem u najbolji izbor kongresa, zapisao je Lagumdžija.

Lagumdžijin post izazvao je brojne, i veoma različite, reakcije i komentare koji su ostavljeni na njegovoj FB stranici, a u koje se uključio i sam lider SDP-a, koji je strpljivo odgovarao i na vrlo neugodna pitanja, prenosi DEPO.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ovo su nosioci listi za Gradsko vijeće Zavidovići

Nosilac liste za Gradsko vijeće Zavidovići ispred SDA će...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

NES ZENICA ODRŽAO IZBORNU SKUPŠTINU: Jasmin Šarić izabran za predsjednika

Prošle sedmice održana je Izborna skupština NES Zenica. Za...

Reagovanje Stranke za BiH i DF Tešanj

U našu redakciju je stigao demant na objavljeni tekst...