Akcija SIPA-e “Titanium”: Hapšenja više osoba zbog krivotvorenja novca na području Tuzle

/

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona, akciju kodnog naziva “Titanium”, koja se izvodi na širem području Tuzlanskog kantona.

U toku su pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i hapšenja više osoba, saopćeno je iz SIPA-e, piše Klix.

Navedene osobe sumnjiče se da su počinile krivično djelo iz člana 250. KZ BiH “Organizirani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom iz člana 205. KZ BiH “Krivotvorenje novca“.

Aktivnosti se provode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a više detalja o akciji bit će saopćeno tokom dana.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, na terenu djeluje više desetina policijskih službenika, a cilj akcije je otkrivanje i procesuiranje organizirane kriminalne grupe, čiji pripadnici su više mjeseci vršili krivična djela krivotvorenja i puštanja u promet krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 500 eura, na području Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

“U okviru navedenih aktivnosti, vrše se pretresi na ukupno devet lokacija, a slobode je lišeno sedam osumnjičenih osoba, koje će u zakonskom roku biti predate postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, u skladu sa zakonom”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora: “Čista savjest…”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije...

Parlamentarci iz BiH diskutovali o pravednoj energetskoj tranziciji

Peti panel Energetskog samita 2024 u Neumu okupio je...

Zapečaćeno šest objekata, izrečene kazne od 36.900 KM

Poreski inspektori su na području Tuzlanskog kantona zapečatili šest...

Nacrt usvojen, poslodavci i sindikati saglasni: Radnici u trgovini korak bliže neradnoj nedjelji

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Nacrt zakona...