VIDEO-Velika Kladuša: Poznat identitet izgorjelog muškarca

/

U nedjelju navečer, oko 20:30 sati mještani Trna-Polje primijetili su požar u blizini svojih kuća i o tome obavijestili vatrogasce koji su brzo stigli.

 Vatrogasci su zatekli Mercedes u plamenu, a kasnije kada je obaviještena policija, utvrđeno je da se radi o Mercedesu ljubljanskih registarskih oznaka.

Mercedes je vlasništvo Kasima Halilagića (54) iz Todorovske Čelinje, koji je, za sada još uvijek nezvanično, izgorio u gepeku. Uviđaj su obavili pripadnici sektora Krim policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a a popodne je obavljena obdukcija pronađenog tijela. Automobil je kao što se vidi na snimku u potpunosti izgorio, a motivi ovog po svemu sudeći, krivičnog djela, tek će se utvrđivati.

Halilagić je bio u bračnoj zajednici sa nastavnicom Lejlom Isaković koja je bila supruga Sulje Karajića koji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina zbog ratnog zločina nad pripadnicima Autonomne pokrajine Zapadna Bosna. Lejla sa Karajićem ima dvoje djece, sina i kćerku. Sin Džihad je prema dostupnim informacijama verbalno prijetio Halilagiću ali se za sada ne dovodi u vezu sa ovim slučajem. Ovaj slučaj, nažalost treći je u nizu koji bi trebao zabrinuti Kladuščane.

Prisjećamo se nedavnog bacanja bombe u ovdašnju diskoteku u kojoj je povrijeđeno više od 20 lica a standardni prvotimac Nogometnog kluba „Krajišnik“ Amir Karajić ostao je bez desne noge iznad koljena. Nakon predizbornog skupa u Velikoj Kladuši nožem je izboden maloljetnik iz Varoške Rijeke a sada i ovaj najsvježiji zločinački čin.

Sve su ovo razlozi koji bi trebali zabirinuti općinske vlasti, međutim, općinska zakonodavna vlast ne funkcioniše već pola godine, a pri tom vijećnici redovno mjesečno dolaze na blagajnu po nagradU za nerad na račun poreskih obveznika a što se tiče izvršne vlasti, ona je od prvog dana sama sebi svrha, pa se onda i dešava ovo što se dešava.

Situacija je postala zrela za jednu tematsku sjednicu na temu sigurnosti građana Velike Kladuše, ali sa kime o tomu raspravljati. Činjenica da Kladuša i dalje strmoglavo nazaduje, nimalo ne brine najodgovornije za takvo stanje pa se Kladuščani zadugo nemaju čemu lijepome nadati.

U GEPEKU SVOG MERCEDESA IZGORIO KASIM HALILAGIĆ IZ TODOROVA

(blic-portal.com)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Tešanj: Uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja droge

U mjestu Kalošević općina Tešanj, od strane lica iz...

Nezgoda kod Zenice: Udario u bankinu, saobraćaj otežan

U mjestu Hece kod Zenice jutros se desila saobraćajna...

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...