Konobar iskoristio priliku: Otkrio ‘rupu’ u sistemu bankomata pa mjesecima živio kao milioner

/

Konobar Dan Saunders iz Wangaratta okusio je život milijunaša nakon što je otkrio ‘rupu’ u sustavu bankomata svoje banke.

Ovaj 29-godišnjak je naletio na tehničku grešku u sustavu bankomata Nacionalne banke Australije (NAB), a to je značilo da je imao pristup besplatnom novcu gdje god i kad god je to poželio.

Nekoliko mjeseci živio je na visokoj nozi, počevši od veljače 2011. godine. Novac je trošio na skupe pratnje, privatne zrakoplove, eksluzivne restorane i kockanje, piše Daily Mail.

‘Nikad se nisam osjećao življim nego kao kad sam sve plaćao na moje kreditne kartice’, rekao je Saunders.

‘S NAB-karticom mogao sam biti tko god želim, ići gdje želim, raditi bilo što, sve dok mi je kartica bila u stražnjem džepu. Osjećao sam se kao kralj’, dodao je.

A objasnio je i kako je sve počelo. Upravo se preselio u Wangarattu i jednu večer tijekom veljače 2011. izašao je piti s prijateljima.

Slijedilo je ono što se dogodi većini ljudi – trebao je otići do bankomata po još gotovine. Kada je pokušao podići novac, shvatio je da ima samo tri dolara na štednom računu pa je prebacio 200 dolara sa svog kreditnog računa.

Iako je dobio obavijest da je transakcija otkazana, novac je dobio. 200 dolara bogatiji otišao je piti sa svojim prijateljima. Kasnije te večeri ovaj konobar koji je zarađivao 700 dolara tjedno odlučio je ponovo okušati sreću. Iako je na bankomatu opet pisalo da na štednom računu nema dovoljno sredstava, i taj put je prebacio novac s kreditne kartice. Ali sada 2000 dolara koliko je iznosio njegov limit. Iako je opet dobio obavijest da je transakcija prekinuta, novac je bio u džepu.

Naime, u određenom dijelu dana bankomati su se isključivali zbog redovitog održavanja. Iako su građani mogli podizati novac, nisu mogli dobiti informaciju o stanju računa, a transakcije se nisu registrirale. Saunders je iskoristio grešku i novac podizao tijekom tog razdoblja. Nije se zaustavio i u idućih nekoliko tjedana podigao je 20 tisuća dolara. U četiri i pol mjeseca uspio je ukrasti više od 1,6 milijuna dolara.

Ali novac je sa sobom donio i probleme. Malim gradom počele su kružiti glasine zbog njegove rastrošnosti, izgubio je posao, ostao bez djevojke.

‘S jedne strane izgubio si djevojku i posao, ali s druge strane imaš neograničena sredstva’, prisjetio se tog razdoblja. Zato se umjesto da tuguje odlučio zabavljati. Vjerojavao je da će luskuz u kojem uživa biti kratkotrajan, pa je s bankomata podizao sve više i više novca. Njegov život pretvorio se u život milijunaša, a s njim su došli i mnogi pseudonimi koje je koristio pred novim prijateljima. Bio je igrač pokera, kirurg pa čak i investicijski bankar.

Do svibnja 2011. ukrao je spomenutih 1,6 milijuna dolara, ali i počeo osjećati grižnju savjesti zbog svojih avantura te se za pomoć obratio psihologu. U lipnju, četiri i pol mjeseca nakon početka prevare, zaustavio je transfere i nazvao banku iz koje su mu poručili da je u tijeku policijska istraga i da će mu se javiti.

Tek je prošli tjedan policija izdala nalog za njegovo uhićenje, a onda je misteriozno nestao, piše Dnevnik.hr

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Papreno ljetovanje za četvoročlanu porodicu u Makarskoj

Četvoročlana porodica koja se odluči da ovog ljeta sedmodnevni...

U Hitnoj pomoći povećan broj osoba sa ugrizom krpelja

U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuju se...

Šejla Zonić iz Tuzle je pobjednica Zvezda Granda

Šejla Zonić proglašena je pobjednikom ovogodišnje sezone Zvezda Granda...

Nakon što je fizički napao Karleušu: Tošić doveden u policiju, imao 0,87 promila alkohola u krvi

Pjevačica Jelena Karleuša prijavila je jutros da ju je...