Pogledajte snimak osumnjičenog za ubistvo starice u Gradišci

/

Opsežna istraga, s ciljem rasvjetljavanja svirepog ubistva Smilje Opačić (82), penzionerke iz Gradiške, čije je tijelo u utorak pronađeno u podrumu kuće u kojoj je živjela, dala je brojne rezultate, a policija je u posjedu i video-snimka, na kojem se nalazi muškarac za kojeg sumnjaju da je počinio ovaj stravičan čin.


Na snimku se vidi puniji muškarac srednjih godina, proćelav i sijed, dok krade u jednoj od trgovina, i sumnja se da je on usmrtio ovu penzionerku.

Nezavanično se saznaje da osumnjičeni nije iz Gradiške, a policija poziva građane, ukoliko ga poznaju, da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu brojeve telefona 122 ili 051/813-522.

“Ulažu se maksimalni napori da se rasvijetli ovo krivično djelo. Odmah po dojavi veći broj pripadnika policije je podignut na noge kako bi osumnjičeni bio pronađen. Sve je to dalo više rezultata, a policija je došla i do tog video-snimka”, otkriva sagovornik “Nezavisnih” upućen u istragu.

Kako saznajemo, tokom same istrage na mjestu stravičnog ubistva uzeti su brojni tragovi, koji će biti korišteni kao dokazi. Takođe, ispitano je i više lica. Prve informacije ukazuju da se radi o ubistvu iz koristoljublja.

Gradiška, 05.11.2014: Ubistvo starice

Naime, kako se danas moglo saznati, istragom je utvrđeno da je ubica boravio u njenoj kući i sumnja se da ga je Opačićeva zatekla u krađi.

Ubica je odmah nakon zločina pobjegao, ali je prije toga zaključao sva vrata na kući i odnio ključ. O starici, koja je živjela sama, komšije imaju samo riječi hvale. Ranije nam je potvrđeno da je pronađena s vidnim povredama glave, u lokvi krvi, koje je bilo čak i po zidovima. Nezvanično, ubijena je drškom metle.

(Bh-index)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj: Uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja droge

U mjestu Kalošević općina Tešanj, od strane lica iz...

Nezgoda kod Zenice: Udario u bankinu, saobraćaj otežan

U mjestu Hece kod Zenice jutros se desila saobraćajna...

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...