U Kaknju ubijeno dvogodišnje dijete, uhapšen očuh

/

KAKANJ – Pripadnici sektora kriminalističke policije MUPZDK-a u Kaknju su lišili slobode i predali u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu osobu V.S. zbog sumnje da je počinila krivično djelo nasilje u porodici, tokom kojeg je došlo do teškog povređivanja djeteta rođenog 2012. godine.


Dijete je usljed nanošenja teških tjelesnih povreda preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica. 

Prema prvoj policijskoj prijavi od Službe hitne medicinske pomoći u Kaknju, u utorak je u pratnji osoba V.S. i S.N., dovezeno dijete s povredama, koje je navodno zadobilo prilikom pada na betonsku podlogu u dvorištu kuće.

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK-a izdao je naredbu da policijski službenici utvrde činjenice i okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja djeteta, a pregledom spornog dvorišta nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mjesto pada, niti su kroz obavljene razgovore utvrđeni svjedoci događaja. 

U srijedu, 5. novembra, dežurna služba Policijske stanice Kakanj je obaviještena od medicinskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica da je dijete S.A. preminulo usljed zadobijenih povreda, a dežurni kantonalni tužilac je naložio obdukciju radi utvrđivanja vrste i načina nastanka povreda koje su uzrokovale smrtnu posljedicu. 

U prosekturi Kantonalne bolnice Zenica izvršena je obdukcija tijela smrtno stradalog djeteta kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, uzrokovanoj subduralnim krvarenjem. 

Nakon izvršene obdukcije i drugih poduzetih mjera došlo se do operativnih podataka da konstatovane povrede nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja. 

Policijski timovi su, u skladu s uputama i nalozima dežurnog tužioca, preduzeli mjere i radnje na rješavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, nakon kojih su u Kaknju lišene slobode dvije osobe. 

Istražne radnje u ovom slučaju su u toku.


(Vijesti.ba/Fena)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Dječak (10) uzeo djedov pištolj, pa ubio nepoznatog čovjeka: Priznao zločin nakon dvije godine

Desetogodišnji dječak iz savezne države Teksas priznao je ubistvo...

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...