Efendija Aljo Harić hvata šejtane u magični ceker

Datum:

U borbi protiv crne magije (sihira), đavoljih/šejtanskih poslova duhovni iscjelitelji koriste različite metode i tehnike. Svima su osnova vjerske knjige.

Jednu od najneobičnijih metoda koristi Aljoefendija Harić iz Kraševa kod Tešanjke. On ima magični ceker kojeg pravi ručno od posebnog materijala, a na njega uči određene Kur’anske dove i sura, te nakon toga ubacuje određene kamenčiće, kojim bi trebali da se kamenuju šejtani.

Vijest da Aljo ef. Harić ima moćne zaštite protiv uroka, crne magije, nesreća, nafake u vidu “Magičnog cekera” brzo se proširila zeničko – dobojskom regijom. Trgovine su u roku od nekoliko dana ostale bez cekera, a pred efendijinom tekijom redovi nesretnika sa cekerima i putnim torbama. Svi su željeli da im efendija prouči nešto na torbu ili uradi hamajliju. Čak su mu donosili i najlon kese iz kineskih radnji, tražeći da im i na njih nauči Kur’anske dove i sura za nafaku i zaštitu od sila zla.Efendija Aljo Harić šejtane hvata u magični ceker

– Ljudi su po trgovinama nabavljali sve i svašta, bespotrebno bacali novce. Ja mogu proučiti i na te cekere, ali kakav će učinak biti? Moj “Magični ceker“ je poseban i on je neka vrsta porodične hamajlije. Prvo mi osoba mora ispričati za šta želi zaštitu. Za svaku tegobu imaju posebne molitve i cekeri – objašnjava za magazinaura.ba Aljo. ef. Harić.

Od pamtivijeka narod na balkanskim prostorima spas od bolesti traži i od najvještijeg hodže, uvjereni da će on sigurno znati da li je bolest od Boga data ili od vražbina. Hodže, duhovni iscjelitelji, molitvama iz Svete knjige Kurana, mogu da pomognu i to najčešće pravljenjem zapisa.

Duhovni iscjelitelj Aljo Harić kaže da je ovo tradicionalan način liječenja i da to može da radi samo pobožna osoba, koja živi u skladu sa vjerskim zakonima, koja zna arapski jezik kao i određena vjerska pravila. Zapisi se ispisuju na parčetu papira iz Svetog Kurana zavisno od problema o kome je riječ, a njihov zadatak je da liječe i štite od zla.

On tvrdi da iskusan duhovni iscjelitelj, može odmah i na prvi pogled da procijeni da li su tu osobu zaposjele negativne energije, te odmah rješava problem. Otvara knjige, uči dove (molitve) nad vodom u koju se stavlja zapis. Kod lakših slučajeva, ta voda se pije u naredna tri do pet dana. A za trajnu zaštitu pravi hamajlije i “magične cekere”.

(Blic portal.com)

Povezani postovi
Related

Osuda vandalskog čina uništavanja klupe i kante za otpatke na šetalištu pored rijeke Bosne

U proteklih nekoliko dana počinjen je vandalski čin uništivanja...

Za sanaciju lokalne ceste Zavidovići – Pašin konak obezbijeđeno 405.000,00 KM

Grad Zavidovići pokrenuo je postupak javne nabavke radova na...

Dobojska policija zaplijenila oko 73 kg opojne droge kokain

Kako je objavilo Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske (MUP...

Završena sanacija lokalnog puta u naselju Perovići i zaseoku Omar

Saradnjom mještana i Gradske uprave okončan je još jedan...