Silovatelju i ubici Amine Šabanagić 35 godina zatvora

Datum:

Admir Karabegović, po treći put i konačno, osuđen je na 35 godina zatvora zbog silovanja i ubistvaAmine Šabanagić u maju 2004. godine, a presudu je izreklo Vijeće Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine. 

Naime, Karabegović je za svirepo ubistvo djevojke iz Sanskog Mosta osuđivan u dva navrata u Kantonalnom sudu u Bihaću, ali je predmet vraćan na ponovno suđenje. Vrhovni sud BiH je jučer definitivno potvrdio ranije izrečenu kaznu.

Podsjećamo, Karabegović je u maju 2004. godine Aminu Šabanagić koja je radila kao recepcionarka u hotelu, na silu odvukao na obližnje groblje, uhvativši je u momentu u kojem se ona vraćala s posla.  

Pod prijetnjom smrću silovao je djevojku, a potom je i zadavio te je s ciljem da prikrije zločin, uzeo iz torbice novac koji je imala kod sebe.

Ubistvo djevojke godinama nije bilo rasvijetljeno, a Karabegović je za to vrijeme mirno živio sa svojom porodicom u inostranstvu. No, na istrazi se nije odustalo te su Karabegovića na koncu, otkrili biološki tragovi s mjesta zločina.  

(MOJportal)

Povezani postovi
Related

Tešanj U Kraševu ukradeno gorivo iz automobila

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK u toku noći...

Učenice na putu do škole napadnute nožem: Napadač se krio u zgradi

Na teritoriji pokrajine Baden-Virtenberg, u mjestu Ilerkirhberg jutros je jedan muškarac...

U Rosuljama općina Tešanj u saobraćajnoj nesreći poginuo pješak

U mjestu Rosulje na području Općine Tešanj juče u...

Učenik koji je nastavnici izmakao stolicu navodno se pokušao ubiti

Mladić (17) koji je izmakao stolicu profesorici 9. novembra...