Silovatelju i ubici Amine Šabanagić 35 godina zatvora

/

Admir Karabegović, po treći put i konačno, osuđen je na 35 godina zatvora zbog silovanja i ubistvaAmine Šabanagić u maju 2004. godine, a presudu je izreklo Vijeće Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine. 

Naime, Karabegović je za svirepo ubistvo djevojke iz Sanskog Mosta osuđivan u dva navrata u Kantonalnom sudu u Bihaću, ali je predmet vraćan na ponovno suđenje. Vrhovni sud BiH je jučer definitivno potvrdio ranije izrečenu kaznu.

Podsjećamo, Karabegović je u maju 2004. godine Aminu Šabanagić koja je radila kao recepcionarka u hotelu, na silu odvukao na obližnje groblje, uhvativši je u momentu u kojem se ona vraćala s posla.  

Pod prijetnjom smrću silovao je djevojku, a potom je i zadavio te je s ciljem da prikrije zločin, uzeo iz torbice novac koji je imala kod sebe.

Ubistvo djevojke godinama nije bilo rasvijetljeno, a Karabegović je za to vrijeme mirno živio sa svojom porodicom u inostranstvu. No, na istrazi se nije odustalo te su Karabegovića na koncu, otkrili biološki tragovi s mjesta zločina.  

(MOJportal)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Iz vozila ukraden radio-kasetofon

Kako je saopćeno iz MUP ZDK dana 23.06.2024. godine,...

Stravična nesreća: Jedna djevojka poginula, dvije povrijeđene

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na...

Tešanj: Krađa na auto otpadu u Raduši

Prema zvaničnim informacijama iz MUP ZDK u vremenskom periodu...

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...