Silovatelju i ubici Amine Šabanagić 35 godina zatvora

Datum:

Admir Karabegović, po treći put i konačno, osuđen je na 35 godina zatvora zbog silovanja i ubistvaAmine Šabanagić u maju 2004. godine, a presudu je izreklo Vijeće Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine. 

Naime, Karabegović je za svirepo ubistvo djevojke iz Sanskog Mosta osuđivan u dva navrata u Kantonalnom sudu u Bihaću, ali je predmet vraćan na ponovno suđenje. Vrhovni sud BiH je jučer definitivno potvrdio ranije izrečenu kaznu.

Podsjećamo, Karabegović je u maju 2004. godine Aminu Šabanagić koja je radila kao recepcionarka u hotelu, na silu odvukao na obližnje groblje, uhvativši je u momentu u kojem se ona vraćala s posla.  

Pod prijetnjom smrću silovao je djevojku, a potom je i zadavio te je s ciljem da prikrije zločin, uzeo iz torbice novac koji je imala kod sebe.

Ubistvo djevojke godinama nije bilo rasvijetljeno, a Karabegović je za to vrijeme mirno živio sa svojom porodicom u inostranstvu. No, na istrazi se nije odustalo te su Karabegovića na koncu, otkrili biološki tragovi s mjesta zločina.  

(MOJportal)

Povezani postovi
Related

Nepoznat motiv: Muškarac se izbo nasmrt ispred Doma zdravlja

Sedamdesetosmogodišnji muškarac jutros je oko 06:30 sati oduzeo sebi život. Nemili događaj...

Šokantan slučaj: Supruga iz pakla godinama tukla muža, zatvarala ga i uzimala mu plaću

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo  hrvatsku državljanku...

Gračanica: Opljačkana ASA banka

Kako smo jutros saznali od službenika Policijske stanice Gračanica...

Pronađeno tijelo ženske osobe u bazenu RVI

Policijska uprava Ilidža jutros je u 8:15 sati primila dojavu...