Silovatelju i ubici Amine Šabanagić 35 godina zatvora

/

Admir Karabegović, po treći put i konačno, osuđen je na 35 godina zatvora zbog silovanja i ubistvaAmine Šabanagić u maju 2004. godine, a presudu je izreklo Vijeće Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine. 

Naime, Karabegović je za svirepo ubistvo djevojke iz Sanskog Mosta osuđivan u dva navrata u Kantonalnom sudu u Bihaću, ali je predmet vraćan na ponovno suđenje. Vrhovni sud BiH je jučer definitivno potvrdio ranije izrečenu kaznu.

Podsjećamo, Karabegović je u maju 2004. godine Aminu Šabanagić koja je radila kao recepcionarka u hotelu, na silu odvukao na obližnje groblje, uhvativši je u momentu u kojem se ona vraćala s posla.  

Pod prijetnjom smrću silovao je djevojku, a potom je i zadavio te je s ciljem da prikrije zločin, uzeo iz torbice novac koji je imala kod sebe.

Ubistvo djevojke godinama nije bilo rasvijetljeno, a Karabegović je za to vrijeme mirno živio sa svojom porodicom u inostranstvu. No, na istrazi se nije odustalo te su Karabegovića na koncu, otkrili biološki tragovi s mjesta zločina.  

(MOJportal)

Povezani postovi

Doboj: Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi preminula dva lica

Na regionalnom putu R1–3103 Doboj - Modriča, u mjestu...

Nova tragedija u BiH: Ubila se žena skokom u bunar

Ženska osoba, Ž.B. (54) jučer je izvršila samoubistvo, potvrđeno...

Maglaj: U Bočinji ukradeno suho meso

u mjestu Donja Bočinja općina Maglaj, od strane nepoznate...

Maglaj: Jedna osoba uhapšena zbog nasilnog ponašanja

Prema informacijama iz MUP ZDK jučer u ulici Sulejmena...