Ovo je očuh na koga se sumnja da je do smrti tukao dvogodišnjeg pastorka: I ranije prijavljivan zbog nasilja!

Datum:

Nakon urađenih nalaza, ali i uviđaja, te drugih poduzetih mjera, policija je došla do podataka da povrede dječaka nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja, te su u Kaknju uhapšeni dječakova majka i očuh


Semir Velagić iz Kaknja, koji je osumnjičen za nasilje u porodici, odnosno da je u Doboju kod Kaknja prouzročio smrt dvoipogodišnjeg pastorka, a koji je preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica, juče je predat Tužilaštvu ZDK-a, piše Oslobođenje.

 

Operacija

Ajnur Smolo, rođen 2012. preminuo je u noći sa utorka na srijedu u zeničkoj bolnici od posljedica povreda koje su mu nanesene dan ranije. Naime, dječaka su Hitnu pomoć u Kaknju, dovezli očuh Semir i njegova nevjenčana supruga, a dječakova majka Nejra Smolo sa povredama koje je, kako su oni tvrdili, zadobio prilikom pada na betonsku podlogu u dvorištu kuće u kojoj žive. Zbog težine povreda, prebačen je za Zenicu, ali mu ljekari, nažalost, nisu mogli pomoći.  

– Sanitetskim vozilom dječak je iz Kaknja dovezen je na Odjel za urgentnu medicinu u utorak. Bio je u lošem opštem stanju, bez svijesti i sa povredama glave i tijela. Ljekari su konstatovali da se radi o teškoj tjelesnoj povredi opasnoj po život. Operisan je i prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja u Službi za anesteziju, intenzivnu njegu i terapiju bola. Nažalost, preminuo je u toku noći, izjavila je za Oslobođenje Aida Buro, portparol Kantonalne bolnice Zenica.

 
O svemu su odmah obaviješteni policija i dežurni tužilac, a na mjesto događaja su upućeni policijski službenici kako bi utvrdili činjenice i okolnosti pod kojim je došlo do pada i povređivanja mališana. Međutim, prilikom pregleda dvorišta nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mjesto pada, niti su kroz obavljene razgovore nađeni svjedoci događaja.

Dežurna služba PS-a Kakanj u srijedu ujutro je obaviještena da je dječak preminuo u bolnici, te je tužilac naložio obdukciju, koja je obavljena jučer, te je utvrđeno da je u pitanju nasilna smrt uzrokovana subduralnim krvarenjem.

Ranije prijave

Nakon ovog nalaza, ali i uviđaja, te drugih poduzetih mjera, policija došla do podataka da povrede dječaka nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja, te su u Kaknju uhapšeni dječakova majka i očuh. Oni su sprovedeni PS Kakanj, majka je ubrzo puštena na slobodu, a očuh Semir Velagić zadržan.

On je, naime, osumnjičen je za nasilje u porodici, za koje je ako nastupi smrt, predviđena kazna od najmanje deset godina, ali i kazna dugotrajnog zatvora.

Inače, Velagić je i ranije prijavljivan zbog nasilja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/Foto:Oslobođenje)

Povezani postovi
Related

Nepoznat motiv: Muškarac se izbo nasmrt ispred Doma zdravlja

Sedamdesetosmogodišnji muškarac jutros je oko 06:30 sati oduzeo sebi život. Nemili događaj...

Šokantan slučaj: Supruga iz pakla godinama tukla muža, zatvarala ga i uzimala mu plaću

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo  hrvatsku državljanku...

Gračanica: Opljačkana ASA banka

Kako smo jutros saznali od službenika Policijske stanice Gračanica...

Pronađeno tijelo ženske osobe u bazenu RVI

Policijska uprava Ilidža jutros je u 8:15 sati primila dojavu...