ZDK: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Datum:

Radi smanjenja broja saobraćajnih nezgoda s teškim posljedicama i stvaranja visokog stepena sigurnosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a će  od 14.  do 16. novembra vršiti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.


Aktivnosti policijskih službenika u toj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili naznačene i druge prekršaje, te će se sankcionirati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. 

Uprava policije ZDK-a uputila je apel vozačima da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uvjeta pod kojima mogu upravljati vozilom, posebno napominju da je obavezna zimska oprema, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa da bi zaštitili sebe, osobe koje prevoze, te druge učesnike u saobraćaju. (Antena radio/Fena)

Povezani postovi
Related

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić iz Tešnja pobjednik “Zvezda Granda”

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić u superfinalu “Zvezda Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata trećeg presjeka Nermin...

Nermin Handžić među TOP 4 finalista takmičenja “Zvezde Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata drugog presjeka Nermin...