ZDK: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

/

Radi smanjenja broja saobraćajnih nezgoda s teškim posljedicama i stvaranja visokog stepena sigurnosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a će  od 14.  do 16. novembra vršiti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.


Aktivnosti policijskih službenika u toj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili naznačene i druge prekršaje, te će se sankcionirati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. 

Uprava policije ZDK-a uputila je apel vozačima da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uvjeta pod kojima mogu upravljati vozilom, posebno napominju da je obavezna zimska oprema, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa da bi zaštitili sebe, osobe koje prevoze, te druge učesnike u saobraćaju. (Antena radio/Fena)

Povezani postovi

Šok za Mehmedovića, Šišić ostaje u SDA

Osnivanjem novog političkog projekta “NAPRIJED” nekadašnjeg prvog čovjeka SDA...

Na Tešanjci gorio automobil, prouzrokovana materijalna šteta

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj Profesionalna...

Nakon 30 godina u Tešnju promijenjene poluge moći

Zadnja 34. sjednica Općinskog vijeća Tešanj, održana 05.04. 2024....

Mesna industrija MADI prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...