Izvršni direktor Hifa-Oila održao predavanje studentima Internacionalnog BURČ univerziteta

/

Studenti Poslovnog kluba (Business Development Club, BDC) na Internacionalnom Burč univerzitetu koji su do sada realizirali niz predavanja poznatih BiH stručnjaka i menadžera pozvali su Dr. Venan Hadžiselimovića, izvršnog direktora Hifa-Oil grupacije da im prenese najznačajnija iskustva iz svoje dugogogišnje prakse.


Dr. Hadžiselimović, i pored svog veoma zahtjevnog rasporeda, odazvao se pozivu studenata entuzijasta i održao predavanje na temu „Poslovno okruženje i ekonomija BiH”, tokom kojeg su studenti imali priliku čuti iskustva iz struke proistekla iz više od dvadeset godina borbe i opstanka u neadekvatnom poslovnom okruženju naše zemlje.
U prvom dijelu svog predavanja direktor Hadžiselimović govorio je o pozitivnim i negativnim karakteristikama ekonomije u BiH. Kao osoba koja je obavljala poslove u državnom i privatnom sektoru, te na osnovu svog dosadašnjeg akademskog rada, iznio je moguća rješenja nekolicine problema, uz naglasak da su neophodne strukturalne reforme uz pomoć međunarodne zajednice. Konkretni prijedlozi bili su iz oblasti ekonomskih mjera, regulacije rada, mjera za bolju likvidnost firmi, kao i opće poboljšanje poslovnog okruženja. Za kraj ovog dijela predavanja studente je ipak ohrabrio da ostanu u Bosni i Hercegovini i doprinesu napretku ove zemlje.
Drugi dio predavanja zasluženo je zauzela studija slučaja Kompanije Hifa-Oil, kao jedne od najuspješnijih bosansko-hercegovačkih firmi. Dr. Hadžiselimović kazao je da je glavni cilj kompanije zadovoljstvo potrošača visokim kvalitetom usluga, ali i cijenom. Na kraju, studenti su imali priliku da postavljaju pitanja i dobiju stručne odgovore.
Dekan Fakulteta za ekonomiju i društvene nauke, V.prof.dr. Teoman Duman zahvalio se gostu Dr. Venanu Hadžiselimoviću na inspirativnom predavanju i izrazio želju za nastavkom dobre saradnje, te uručio zahvalnicu u ime Burč univerziteta.
Poruka predavača studentima bila je da ne odustaju od svojih snova.

PR menadžer Internacionalnog Burč univerziteta


(Antena radio)


Povezani postovi

Reagovalo udruženje: Usvojeni budžet FBiH je šamar poljoprivrednicima

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH oglasilo se nakon što je...

EU traži da BiH uvede vize Rusiji

Novi Savjet ministara BiH tek je stupio na dužnost,...

Temperatura i do minus 8, kakvo vrijeme nas očekuje za vikend

U BiH danas oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na...

Izvoz iz BiH u Hrvatsku porastao skoro 40 posto, izvezeno robe u vrijednosti preko milijardu eura

Iz Bosne i Hercegovine je tokom prošle godine najviše...