Izvršni direktor Hifa-Oila održao predavanje studentima Internacionalnog BURČ univerziteta

/

Studenti Poslovnog kluba (Business Development Club, BDC) na Internacionalnom Burč univerzitetu koji su do sada realizirali niz predavanja poznatih BiH stručnjaka i menadžera pozvali su Dr. Venan Hadžiselimovića, izvršnog direktora Hifa-Oil grupacije da im prenese najznačajnija iskustva iz svoje dugogogišnje prakse.


Dr. Hadžiselimović, i pored svog veoma zahtjevnog rasporeda, odazvao se pozivu studenata entuzijasta i održao predavanje na temu „Poslovno okruženje i ekonomija BiH”, tokom kojeg su studenti imali priliku čuti iskustva iz struke proistekla iz više od dvadeset godina borbe i opstanka u neadekvatnom poslovnom okruženju naše zemlje.
U prvom dijelu svog predavanja direktor Hadžiselimović govorio je o pozitivnim i negativnim karakteristikama ekonomije u BiH. Kao osoba koja je obavljala poslove u državnom i privatnom sektoru, te na osnovu svog dosadašnjeg akademskog rada, iznio je moguća rješenja nekolicine problema, uz naglasak da su neophodne strukturalne reforme uz pomoć međunarodne zajednice. Konkretni prijedlozi bili su iz oblasti ekonomskih mjera, regulacije rada, mjera za bolju likvidnost firmi, kao i opće poboljšanje poslovnog okruženja. Za kraj ovog dijela predavanja studente je ipak ohrabrio da ostanu u Bosni i Hercegovini i doprinesu napretku ove zemlje.
Drugi dio predavanja zasluženo je zauzela studija slučaja Kompanije Hifa-Oil, kao jedne od najuspješnijih bosansko-hercegovačkih firmi. Dr. Hadžiselimović kazao je da je glavni cilj kompanije zadovoljstvo potrošača visokim kvalitetom usluga, ali i cijenom. Na kraju, studenti su imali priliku da postavljaju pitanja i dobiju stručne odgovore.
Dekan Fakulteta za ekonomiju i društvene nauke, V.prof.dr. Teoman Duman zahvalio se gostu Dr. Venanu Hadžiselimoviću na inspirativnom predavanju i izrazio želju za nastavkom dobre saradnje, te uručio zahvalnicu u ime Burč univerziteta.
Poruka predavača studentima bila je da ne odustaju od svojih snova.

PR menadžer Internacionalnog Burč univerziteta


(Antena radio)


Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Inflacija se smiruje, ali šta čeka bh. građane: Pad kamata tek naredne godine

Kamatne stope kod banaka u BiH u prethodnom periodu...

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće

Nakon „ljeta“ u aprilu u BiH stiže drastična promjena...

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...