Ljubomora mu pomutila razum: Ubio suprugu i sebe jer je ona započela vezu s drugim muškarcem

/

Mirsad Rekić iz Ćehića kod Velike Kladuše, nakon što je njegova supruga Mirsada započela vezu s drugim, odlučio je pozavršavati svoje neriješene stvari, a potom je dočekao ženu te je ubio i nju i sebe čim se ona vratila iz škole u kojoj je radila kao nastavnica muzičkog u Velikoj Kladuši.


Da je on unaprijed isplanirao ubiti sebe i ženu, potvrđuje i oproštajno pismo koje je ostavio u autu s kojim se dovezao pred ženinu zgradu. Nakon što je u autu ostavio pismo, on je prekjučer oko 12.30 sati izišao pred ženu, koja je upravo pošla kući, nakon što je završio šesti sat u Osnovnoj školi Donje Vidovsko, te ju je ubio pred njezinom zgradom. Ispalio je u nju više hitaca, a potom je sebi pucao u glavu. Kažu da je prethodno kratko porazgovarao sa ženom, ali što joj je rekao prije smrti, ne zna se. Ubijena žena bila je nastavnica predmeta glazbeni odgoj u Osnovnoj školi Donje Vidovsko te u još nekoliko susjednih škola. Policiju je, nakon pucnjave, pozvao jedan od nastavnika te su policajci iz MUP-a obavili očevid pred kućom i tada su u autu našli pismo.

Ale Šiljedić, glasnogovornik MUP-a, rekao je kako on ne zna sadržaj pisma, ali da mu je rečeno kako u njemu stoji da bi razlog mogli biti ljubavni problemi.

Prema riječima mještana, Mirsada i Mirsad Rekić imali su čudan brak. Njihov 25-godišnji sin živi u Austriji gdje studira, dok su njih dvoje živjeli odvojeno.

Mirsada je živjela 150 metara od škole u Donjem Vidovskom gdje je i ubijena, a Mirsad 20-ak kilometara dalje, u njegovoj kući u Ćehićima, gdje je radio kao automehaničar. Prema njihovim pričama, Mirsada je nedavno zatražila razvod braka nakon što je, navodno, započela vezu s drugim čovjekom. Znajući za to Mirsad je, govore mještani, pričao svojoj braći da bi se sve moglo završiti ubistvom i samoubistvom. Ovih dana trebalo je biti prvo ročište u brakorazvodnoj parnici. Inače, prije samog zločina, Mirsad je u utorak oko 10 sati otišao u banku i opunomoćio sina da može raspolagati novcem od životnog osiguranja, a na kraju je, s pištoljem u džepu, otišao do zgrade u kojoj je stanovala njegova supruga.

 

(Dnevni-list.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Povezani postovi

Doboj: Od zadobijenih povreda u saobraćajnoj nezgodi preminuo motociklista

Na magistralnom putu M1-105, u mjestu Trnjani, grad Doboj,...

Doboj Jug: Osoba iz Tešnja lišena slobode

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK u mjestu Matuzići...

Saobraćajna nesreća kod Maglaja, poginula jedna osoba

Tokom protekle noći na magistralnom putu M-17, dionici puta...

Pucnjava u Zavidovićima, u pekari pronađena dva beživotna tijela

U večernjim satima u Zavidovićima se dogodio tragičan slučaj...