Sarajevo sve opasnije mjesto življenja

Datum:

Izvještaji MUP-a KS o razbojništvu i teškoj krađi sve su učestaliji i obimniji, pa građani glavnog grada BiH sve se nesigurnije osjećaju.


Tako je zabilježeno da je jučer (srijeda) samo u nekoliko sati uz prijetnju oružjem izvršeno nekoliko rabojništava.

Prvo oko 14 sati i 20 minuta u ulici Novopazarska od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”.

“Tom prilikom NN lica su uz prijetnju vatrenim oružjem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca” – kaže se iz MUP-a KS.

I dok su pripadnici policije MUP-a KS tražili ove počinioce u 19 i 25 sati u ulici Zaima Šarca, također od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”.

Policijski službenici rade i na rasvjetljavanju ovog slučaja, ali je ubrzo nakon toga oko 21.05 sati u ulici Kasindolska izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnicama u sportskoj kladionici “BH Play”.

“NN lica su uz prijetnju automatskom puškom i pištoljem otuđila određenu sumu novca i dva mobilna telefona, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu” – navode iz MUP-a KS.

(NAP/MOJportal)

Povezani postovi
Related

Nepoznat motiv: Muškarac se izbo nasmrt ispred Doma zdravlja

Sedamdesetosmogodišnji muškarac jutros je oko 06:30 sati oduzeo sebi život. Nemili događaj...

Šokantan slučaj: Supruga iz pakla godinama tukla muža, zatvarala ga i uzimala mu plaću

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo  hrvatsku državljanku...

Gračanica: Opljačkana ASA banka

Kako smo jutros saznali od službenika Policijske stanice Gračanica...

Pronađeno tijelo ženske osobe u bazenu RVI

Policijska uprava Ilidža jutros je u 8:15 sati primila dojavu...