Sarajevo sve opasnije mjesto življenja

Datum:

Izvještaji MUP-a KS o razbojništvu i teškoj krađi sve su učestaliji i obimniji, pa građani glavnog grada BiH sve se nesigurnije osjećaju.


Tako je zabilježeno da je jučer (srijeda) samo u nekoliko sati uz prijetnju oružjem izvršeno nekoliko rabojništava.

Prvo oko 14 sati i 20 minuta u ulici Novopazarska od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”.

“Tom prilikom NN lica su uz prijetnju vatrenim oružjem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca” – kaže se iz MUP-a KS.

I dok su pripadnici policije MUP-a KS tražili ove počinioce u 19 i 25 sati u ulici Zaima Šarca, također od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”.

Policijski službenici rade i na rasvjetljavanju ovog slučaja, ali je ubrzo nakon toga oko 21.05 sati u ulici Kasindolska izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnicama u sportskoj kladionici “BH Play”.

“NN lica su uz prijetnju automatskom puškom i pištoljem otuđila određenu sumu novca i dva mobilna telefona, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu” – navode iz MUP-a KS.

(NAP/MOJportal)

Povezani postovi
Related

U kući pronađene četiri mrtve bebe, jedna bila u zamrzivaču

U kući u SAD pronađena su tijela četvero dojenčadi,...

Optužen jer je baku udario i prijetio da će je ubiti

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv R.Đ....

Vozačica (52) se autom zabila u kuću, ujutro imala 2,5 promila alkohola

Na bolničkom liječenju završila je pijana 52-godišnja međimurska vozačica...

Tijelo djevojke (19) pronađeno u dvorištu

Tijelo devetnaestogodišnje djevojke čiji su inicijali A.P. pronađeno je...