Sarajevo sve opasnije mjesto življenja

/

Izvještaji MUP-a KS o razbojništvu i teškoj krađi sve su učestaliji i obimniji, pa građani glavnog grada BiH sve se nesigurnije osjećaju.


Tako je zabilježeno da je jučer (srijeda) samo u nekoliko sati uz prijetnju oružjem izvršeno nekoliko rabojništava.

Prvo oko 14 sati i 20 minuta u ulici Novopazarska od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”.

“Tom prilikom NN lica su uz prijetnju vatrenim oružjem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca” – kaže se iz MUP-a KS.

I dok su pripadnici policije MUP-a KS tražili ove počinioce u 19 i 25 sati u ulici Zaima Šarca, također od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”.

Policijski službenici rade i na rasvjetljavanju ovog slučaja, ali je ubrzo nakon toga oko 21.05 sati u ulici Kasindolska izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnicama u sportskoj kladionici “BH Play”.

“NN lica su uz prijetnju automatskom puškom i pištoljem otuđila određenu sumu novca i dva mobilna telefona, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu” – navode iz MUP-a KS.

(NAP/MOJportal)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U stanu u Tuzli pronađena tri beživotna tijela

Muškarac iz Tuzle sinoć je počinio samoubistvo skokom sa...

Tešnjak uhapšen u Doboju zbog vožnje pod uticajem alkohola

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.05.2024. godine, oko...

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...