I majka ga se odrekla: A ono što je uradio je zastrašujuće

/

-Ne mogu vjerovati da sam to učinio. Ja sam smeće – rekao je Kriss policajcima.

Na sudu je rečeno kako je žrtva bila aktivna i neovisna, a sada stalno govori kako želi umrijeti. Kriss, kojeg se majka odrekla, priznao je danassilovanje na sudu u Glasgowu. Tinejdžer je u pritvoru, a presudu bi trebao čuti sljedećeg mjeseca.

Na sudu je rečeno kako je Kriss sate prije napada proveo opijajući se s prijateljima. Oko 7 sati ujutro, tinejdžer, koji je živio u blizini ali nije poznavao žrtvu, odjednom se pojavio na staricinim vratima. Žena je spavala, ali ju je probudilo glasno kucanje. Otvorila je vrata misleći da je neko od rodbine, ali ugledala je Krissa koji je uletio u stan. Prvo je odgurnuo staricu, a onda zatražio seks.

Tužiteljica Jane Farquharson rekla je da se žrtva hrabro borila s napadačem, da ga je čak uspjela ogrebati po licu. Udarala je u zid kako bi dozvala pomoć, ali joj je Kriss zaprijetio da šutili ili će je ubiti.

Tinejdžer je uhvatio prestravljenu ženu za vrat i istukao je, a onda i silovao. Nakon toga išetao je iz doma 91-godišnjakinje.

Žrtva je uspjela otići do susjedne kuće i reći: “Napao me je, silovana sam!”

Pozvali su policiju, ali žena je bila previše pod stresom da bi ispričala šta se dogodilo.

– Rekla je da se osjeća prljavo i sve više se povlačila u sebe. Jednom policajcu šapnula je: “Samo želim umrijeti” – rekla je tužiteljica.

Također je pokazala da se boji svih muškaraca, pa je zamolila jednu policajku da ostane s njom.

Nekoliko sati nakon incidenta, Krissova majka čula je da je u blizini silovana starica. Doznala je da je napadač nosio zelenu majicu, prije nego što je istu takvu našla na svom kauču.

Odmah je probudila sina i suočila ga s činjenicama, a on je kroz suze rekao: “Žao mi je. Želim se predati.”

Tražila je da sin odmah s njom ode u policijsku stanicu, međutim policajci su upravo naišli pored njihove kuće, pa je rekla sinu da prizna šta je uradio.

– Ja sam taj kojeg tražite. Želim se ubiti. Ne mogu vjerovati da sam to uradio starici. Ja sam smeće.

Na sudu je rečeno da majka više nije imala nikakav kontakt sa sinom i da je sve njegove stvari bacila iz kuće.

Tužiteljica je rekla da je žrtva prije napada bila u dobroj i fizičkoj i psihičkoj formi, a živjela je u svom domu posljednjih 40 godina. No, sada se toliko boji svega da je morala preseliti kod kćerke.

(blic-portal.com)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...

Tokom jučerašnjeg globalnog pada IT sistema online pušten veliki broj zlonamjernih web stranica

Agencija za cyber obavještavanje Australije objavila je u subotu...

Pokušan atentat na Donalda Trumpa, agenti ga krvavog odveli s pozornice

Bivši američki predsjednik Donald Trump lakše je ranjen u...

Plate u regiji: S. Makedonija predvodila rast, BiH na četvrtom mjestu

Plate u regionu u prva tri mjeseca ove godine...