Šarotiću i Bašiću godina i po zatvora

/

Sud BiH je, nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, u predmetu Almir Šarotić i dr. izrekao presudu kojom su optuženi Almir Šarotić (1976) i Emir Bašić (1971), obojica iz Tešnja,oglašeni krivim za krivično djelo krivotvorenje novca, te je Šarotiću izrekao kaznu od jedne godine zatvora, dok je Bašića osudio na šest mjeseci.

Istom presudom, Sud je od optuženih oduzeo predmete korištene u izvršenju krivičnog djela.Podsjetimo, u okviru predmeta u Posebnom odjelu za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Šarotić i Bašić su sporazumno priznali krivicu za krivično djelo krivotvorenje novca, opisano u optužnici Tužilaštva BiH, koja je podignuta 27. augusta ove godine.

Kako je tada saopšteno iz državnog Tužilaštva, predložene kazne u skladu su sa ulogama optuženih u izvršenju krivičnog djela koje je opisano u optužnici.

Potpisivanjem sporazuma optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im je na osnovu sporazuma Sud danas i izrekao.
(jelah.info)

Povezani postovi

Doboj: Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi preminula dva lica

Na regionalnom putu R1–3103 Doboj - Modriča, u mjestu...

Nova tragedija u BiH: Ubila se žena skokom u bunar

Ženska osoba, Ž.B. (54) jučer je izvršila samoubistvo, potvrđeno...

Maglaj: U Bočinji ukradeno suho meso

u mjestu Donja Bočinja općina Maglaj, od strane nepoznate...

Maglaj: Jedna osoba uhapšena zbog nasilnog ponašanja

Prema informacijama iz MUP ZDK jučer u ulici Sulejmena...