Šarotiću i Bašiću godina i po zatvora

/

Sud BiH je, nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, u predmetu Almir Šarotić i dr. izrekao presudu kojom su optuženi Almir Šarotić (1976) i Emir Bašić (1971), obojica iz Tešnja,oglašeni krivim za krivično djelo krivotvorenje novca, te je Šarotiću izrekao kaznu od jedne godine zatvora, dok je Bašića osudio na šest mjeseci.

Istom presudom, Sud je od optuženih oduzeo predmete korištene u izvršenju krivičnog djela.Podsjetimo, u okviru predmeta u Posebnom odjelu za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Šarotić i Bašić su sporazumno priznali krivicu za krivično djelo krivotvorenje novca, opisano u optužnici Tužilaštva BiH, koja je podignuta 27. augusta ove godine.

Kako je tada saopšteno iz državnog Tužilaštva, predložene kazne u skladu su sa ulogama optuženih u izvršenju krivičnog djela koje je opisano u optužnici.

Potpisivanjem sporazuma optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im je na osnovu sporazuma Sud danas i izrekao.
(jelah.info)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Iz vozila ukraden radio-kasetofon

Kako je saopćeno iz MUP ZDK dana 23.06.2024. godine,...

Stravična nesreća: Jedna djevojka poginula, dvije povrijeđene

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na...

Tešanj: Krađa na auto otpadu u Raduši

Prema zvaničnim informacijama iz MUP ZDK u vremenskom periodu...

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...