Šarotiću i Bašiću godina i po zatvora

Datum:

Sud BiH je, nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, u predmetu Almir Šarotić i dr. izrekao presudu kojom su optuženi Almir Šarotić (1976) i Emir Bašić (1971), obojica iz Tešnja,oglašeni krivim za krivično djelo krivotvorenje novca, te je Šarotiću izrekao kaznu od jedne godine zatvora, dok je Bašića osudio na šest mjeseci.

Istom presudom, Sud je od optuženih oduzeo predmete korištene u izvršenju krivičnog djela.Podsjetimo, u okviru predmeta u Posebnom odjelu za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Šarotić i Bašić su sporazumno priznali krivicu za krivično djelo krivotvorenje novca, opisano u optužnici Tužilaštva BiH, koja je podignuta 27. augusta ove godine.

Kako je tada saopšteno iz državnog Tužilaštva, predložene kazne u skladu su sa ulogama optuženih u izvršenju krivičnog djela koje je opisano u optužnici.

Potpisivanjem sporazuma optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im je na osnovu sporazuma Sud danas i izrekao.
(jelah.info)

Povezani postovi
Related

Šokantan slučaj: Supruga iz pakla godinama tukla muža, zatvarala ga i uzimala mu plaću

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo  hrvatsku državljanku...

Gračanica: Opljačkana ASA banka

Kako smo jutros saznali od službenika Policijske stanice Gračanica...

Pronađeno tijelo ženske osobe u bazenu RVI

Policijska uprava Ilidža jutros je u 8:15 sati primila dojavu...

Radnik preminuo na gradilištu, naložena obdukcija

Radnik G.Š. (59) iz Laktaša preminuo je jutros u...