Četveromjesečna beba u Sarajevu podlegla usljed teških povreda glave

Datum:

Sarajevska policija i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu obavili se uviđaj zbog ubistva djeteta rođenog 2014. godine, potvrđeno nam je iz MUP-a KS, a kako nezvanično saznajemo, beba je u trenutku smrti imala 4 mjeseca.

Na internet stranici MUP-a Kantona Sarajevo objavljeno je saopštenje u kojem se kaže:

“Juče je obaviještena III PU da je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo intervenisala u ulici Avde Hodžića, općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom ljekar je konstatovao smrt četveromjesečnog djeteta. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Od strane tužioca naređena je obdukcija preminulog djeteta. Danas je sudski vještak medicinske struke, nakon obavljene obdukcije konstatovano je da je smrt djeteta nastupila nasilnim putem usljed teških povreda glave.

Policijski službenici ovog Ministarstva su danas pronašli i u službene prostorije pozvali roditelje L. E., rođen 1993.godine i P. I., rođena 1994.godine, nastanjeni u Sarajevu. U toku je kriminalistička obrada nad pomenutim osobama, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela iz čalana 166. KZ F BiH (Ubistvo), a nakon završetka, uz konsultaciju sa tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, prema navedenim licima će biti preduzete zakonom predviđene mjere.”

Komšije uhapšenih su u izjavi za “Dnevni avaz” kazale da su se supružnici u kuću u Avde Hadžića na broju 39 doselile prije nekoliko dana. Više informacija nisu mogli reći jer ne poznaju supružnike ali su šokirani da je dijete ubijeno.

Više informacija o ovom slučaju u sutrašnjem štampanom izdanju “Dnevnog avaza”.

(Avaz.ba)

Povezani postovi
Related

Nepoznat motiv: Muškarac se izbo nasmrt ispred Doma zdravlja

Sedamdesetosmogodišnji muškarac jutros je oko 06:30 sati oduzeo sebi život. Nemili događaj...

Šokantan slučaj: Supruga iz pakla godinama tukla muža, zatvarala ga i uzimala mu plaću

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo  hrvatsku državljanku...

Gračanica: Opljačkana ASA banka

Kako smo jutros saznali od službenika Policijske stanice Gračanica...

Pronađeno tijelo ženske osobe u bazenu RVI

Policijska uprava Ilidža jutros je u 8:15 sati primila dojavu...