DANAS PRIMOPREDAJA MEDICINSKE OPREME DOMU ZDRAVLJA MAGLAJ

/

Domu zdravlja Maglaj, koji je pretrpio veliku štetu u poplavama, danas će biti donirana neophodna dijagnostička oprema u vrijednosti od 130.000 KM, kao dio zajedničke akcije Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP).


Uz podršku Vlade Švicarske, u okviru akcije interventnog djelovanja u prevazilaženju posljedica katastrofalnih majskih poplava, izvršeno je preusmjeravanje planiranih projektnih sredstva u nabavku najprioritetnije medicinske opreme.

Ujedno je nabavljena i nova dijagnostička oprema, koja uključuje oftalmološki ultrazvučni skener, video-kolonoskop, ultrazvučni dopler, auto imunoanalizator, te spirometer, koji će prvi put moći koristiti građana Maglaja. Oni za zahvaljujući ovoj donaciji sada neće morati putovati na pregled u druge udaljene domove zdravlja ili bolnice.

Zvanična primopredaja medicinske opreme nabavljene u okviru projekta “Migracije i razvoj” biće održana u Domu zdravlja Maglaj u 11 sati.(maglaj.net)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...