Policajci uhapsili kolegu u stanici

Datum:

Pripadnici MUP-a ZDK uhapsili su jučer jednog svog kolegu, A.A. policajca PU Zenica, pod sumnjom da je sarađivao sa organizovanom auto-mafijom u srednjoj Bosni. 

Kako saznaje “Avaz”, on je uhapšen u prostorijama policijske stanice u gradu, nakon dugotrajnog praćenja. Osumnjičen je da je davao kriminalcima informacije o kretanju svojih kolega, te im tako omogućavao da izbjegnu policijske potrage. 

 Klupko se počelo odmotavati nakon hapšenja posljednje velike grupe pripadnika auto-mafije u srednjoj Bosni, a nakon krim-obrade  biće predat u nadležnost Tužilaštva ZDK….

Dežurna sutkinja za prethodni postupak Sonja Radošević, odredila je jednomjesečni pritvor protiv osumnjičenog A. A. zaposlenika MUP-a ZDK-a, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivčno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja u sticaju sa krivičnim djelima odavanje službene tajne i neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca.

Razmatrajući prijedlog za određivanje pritvora Općtinski sud u Zenici je našao da postoje pritvorski razlozi propisani Zakonom o krivičnom postupku FBIH, odnosno da su iz do sada prikupljenih dokaza ispunjeni materijalni i formalni uslovi za određivanje pritvora.

– Pored postojanja osnovane sumnje, kao višeg stepena sumnje da je osumnjičeni počinio krivična djela za koja se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, utvrđeno je da postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni ukoliko bi bio pušten na slobodu uticati na svjedoke;  ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo, jer je osumnjičeni kontinuirano kroz duži vremenski period vršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, navodi se u saopštenju.

(Avaz/zenicablog)

Povezani postovi
Related

Teslić: Iz vatrenog oružja pucao u pneumatike putničkih automobila

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 24.09.2022. godine lišili su...

Doboj: Pronađeno 19,25 kg opojne droge „Marihuane“

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, danas su postupajući...

Dobila 20 godina robije, sestri sjela na stomak i udavila je

Kantonalni sud u Tuzli osudio je Jasnu Mrkonjić (53)...

Objavljen snimak sa mjesta teške saobraćajne nesreće kod Mostara

Još uvijek se čekaju službene informacije o okolnostima teške saobraćajne...