Zenica: Opljačkali benzinsku pumpu i otišli na kafu

/

Dvojica muškaraca u utorak navečer oko 21 sati opljačkali su benzinsku pumpu Energopetrol u Zenici na magistralnom putu M-17 kod Blatuške petlje na izlazu za Sarajevo.

Prema riječima glasnogovornice MUP-a ZDK Aldine Ahmić, dvojica muškaraca su uz prijetnju oružjem od radnika benzinske pumpe otuđila oko 1.500 KM te su pješke napustili mjesto događaja.

Pljačkaši su sa ciljem da se izgube zeničkoj policiji, svratili u gužvu u Shoping centar “Džananović”, ali 20 minuta poslije su locirani u ugostiteljskom objektu, uhapšeni i privedeni u prostorije MUP-a ZDK na kriminalističku obradu. Policajci MUP- ZDK priveli su pet osoba za koje se sumnja da su povezane sa ovim djelom i to D. Č., M. Z., V. B., M. D. i A. I.

Prilikom hapšenja, kod pljačkaša su pronađeni noževi sa kojima su prijetili radnicima benzinske pumpe te novac koji su otuđili.


(klix.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...

Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći...