Ermina S. Dizdarević i Vedran Kaser članovi Glavnog odbora SDPBiH

/

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan 3. Vanredni Kongres Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, u čijem radu je učestvovalo i 11 delegata ispred Općinske organizacije SDPBiH Tešanj.


Na Kongresu su između ostalog razmatrane i usvojene izmjene Statuta SDPBiH, odlučeno je da se ubuduće predsjednici  svih nivoa organizovanja, od općinskih, kantonalnih, regionalnih organizacija, sve do Predsjednika SDPBiH biraju po principu 1 član – jedan glas, čime je SDPBiH postavio nove standarde, kada je u pitanju unutarstranačka demokracija na našim prostorima.

Kongres je velikom većinom glasova prihvatio i Sporazum o ujedinjenju SDPBiH sa Unijom socijaldemokrata, čime je započet proces okrupnjavanja ljevice u Bosni i Hercegovini.

Pored Predsjednika SDPBiH Nermina Nikšića, izabrano je i  11  članova Nazornog odbora, te 109 članova Glavnog odbora SDPBiH, a  među kojima su i Ermina Salkičević .  Dizdarević i Vedran Kaser iz naše Općinske organizacije.

Redovni Kongres SDPBiH se planira održati u septembru naredne godine.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Beskonačna rotacija: NES ZDK mijenja predsjednike?!

Nakon što je biznismen Refik Kurgaš iz Visokog, dotadašnji...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...