Almiru Jašareviću oduzet Puh

Datum:

Zeničaninu Almiru Jašareviću policija je oduzela vozilo “Mercedes Puh” nakon 101 saobraćajnog prekršaja , te izrečenih kazni od 14.101 KM, potvrdio je jučer popodne MUP ZDK.

 Kako je pojašnjeno, pripadnici Policijske uprave Zenica su u srijedu u zeničkoj ulici Goraždanska primjetili džip “Mercedes puh” (Puch)  registarskih oznaka J18-M-430, na kojem su bili upaljeni “blinkeri”, specijalna svjetla koja koriste vozila pod pratnjom i policija. Policijska patrola se uputila za vozilom i u ulici Hamida zaustavila vozilo kojim je upravljao Jašarević.

 

 Izvršenim provjerama u službenim evidencijama za vozača, utvrđeno je da upravlja vozilom bez vozačke dozvole, da nema važeću vozačku dozvolu, a nakon što je vozilo u pratnji patrole policije dovezeno do nadležne Policijske stanice Crkvice u prekršajnim evidencijama i registru novčanih kazni ustanovljeno je da vozač ima stotinu jednu (101) prekršajnu kaznu za počinjene prekršaje u saobraćaju, u ukupnom iznosu od 14.101 KM, te da mu je izrečeno više zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.  

  – S obzirom da navedeni vozač svojim ponašanjem tj. učestalim vršenjem prekršaja sa vozilom predstavlja opasnost po javnu bezbjednost i sigurnost građana, u skladu sa članom 22. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i članom 31.  Zakona o prekršajima FBiH, privremeno mu je oduzeto sporno vozilo. Nakon dokumentovanja počinjenih prekršaja su izdati prekršajni nalozi zbog nezakonitog korištenja posebnih uređaja za davanje svjetlosnih znakova, vožnje bez važeće vozačke dozvole, te vožnje pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima, a Prekršajnom odjeljenju Općinskog suda u Zenici je dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zajedno sa zahtjevom za izricanje zaštitne mjere oduzimanja vozila, zbog počinjenih prekršaja, te ugrožavanja javnog prometa, saopćeno je danas iz ureda policijskog komesara MUP-a ZDK, prenosi Avaz.(Avaz)

Povezani postovi
Related

Šokantan slučaj: Supruga iz pakla godinama tukla muža, zatvarala ga i uzimala mu plaću

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo  hrvatsku državljanku...

Gračanica: Opljačkana ASA banka

Kako smo jutros saznali od službenika Policijske stanice Gračanica...

Pronađeno tijelo ženske osobe u bazenu RVI

Policijska uprava Ilidža jutros je u 8:15 sati primila dojavu...

Radnik preminuo na gradilištu, naložena obdukcija

Radnik G.Š. (59) iz Laktaša preminuo je jutros u...