Četiri poslanika već traže naknadu za odvojeni život

Datum:

Na dnevnom redu sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja će biti održana 16. decembra, između ostalog bit će razmatrani zahtjevi poslanika koji su zatražili rješavanje svog statusa, kao i da im se isplaćuje naknada za odvojeni život u mjesečnom iznosu od oko 300 KM.  


Tako je poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović 10. decembra podnio zahtjev za stjecanje statusa stalno zaposlenog poslanika, kao i zahtjev za naknadu za odvojeni život. Isti dan stigao je i zahtjev Lazara Prodanovića, poslanika SNSD-a, koji je, također, zatražio naknadu za odvojeni život. Dan kasnije i poslanici SDA Šemsudin Mehmedović i Amir Fazlić podnijeli su zahtjev za isplatu naknada za odvojeni život.

clanovi-222
Bećirović, Mehmedović, Prodanović i Fazlić: Naknada od 300 KM

Njihova mjesečna neto plaća viša je od 4.000 KM, a uz naknadu za topli obrok, regres, paušal, odvojeni život, prijevoz, posjetu porodici te rad u radnim grupama Parlamenta BiH, na kraju mjeseca dobiju između 5.000 i 7.000 KM.

Formiranje komisija

Na sjednici je planiran i dogovor o formiranju stalnih komisija Predstavničkog doma i zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i održavanje druge sjednice Predstavničkog doma.  

(avaz.ba)

Povezani postovi
Related

Predstavili se kao policajci pa pretresali auto, uhapšen trojac

Lj.J. iz Laktaša, A.Š. iz Kneževa i Ž.V. iz...

Jusuf Arifagić za ZOS radio: “Ekonomija je ključ pomirenja”

Jusuf Arifagić, poznat je kao jedan od najvećih farmera...

BiH: U požarima najviše stradaju životinje, 90% slučajeva uzrok je čovjek

U proteklih 10 godina veliki broj požara zahvatio je...

Izdato narandžasto upozorenje: Sutra u BiH temperature do 40 stepeni

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog...