Četiri poslanika već traže naknadu za odvojeni život

/

Na dnevnom redu sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja će biti održana 16. decembra, između ostalog bit će razmatrani zahtjevi poslanika koji su zatražili rješavanje svog statusa, kao i da im se isplaćuje naknada za odvojeni život u mjesečnom iznosu od oko 300 KM.  


Tako je poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović 10. decembra podnio zahtjev za stjecanje statusa stalno zaposlenog poslanika, kao i zahtjev za naknadu za odvojeni život. Isti dan stigao je i zahtjev Lazara Prodanovića, poslanika SNSD-a, koji je, također, zatražio naknadu za odvojeni život. Dan kasnije i poslanici SDA Šemsudin Mehmedović i Amir Fazlić podnijeli su zahtjev za isplatu naknada za odvojeni život.

clanovi-222
Bećirović, Mehmedović, Prodanović i Fazlić: Naknada od 300 KM

Njihova mjesečna neto plaća viša je od 4.000 KM, a uz naknadu za topli obrok, regres, paušal, odvojeni život, prijevoz, posjetu porodici te rad u radnim grupama Parlamenta BiH, na kraju mjeseca dobiju između 5.000 i 7.000 KM.

Formiranje komisija

Na sjednici je planiran i dogovor o formiranju stalnih komisija Predstavničkog doma i zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i održavanje druge sjednice Predstavničkog doma.  





(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...