Četiri poslanika već traže naknadu za odvojeni život

/

Na dnevnom redu sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja će biti održana 16. decembra, između ostalog bit će razmatrani zahtjevi poslanika koji su zatražili rješavanje svog statusa, kao i da im se isplaćuje naknada za odvojeni život u mjesečnom iznosu od oko 300 KM.  


Tako je poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović 10. decembra podnio zahtjev za stjecanje statusa stalno zaposlenog poslanika, kao i zahtjev za naknadu za odvojeni život. Isti dan stigao je i zahtjev Lazara Prodanovića, poslanika SNSD-a, koji je, također, zatražio naknadu za odvojeni život. Dan kasnije i poslanici SDA Šemsudin Mehmedović i Amir Fazlić podnijeli su zahtjev za isplatu naknada za odvojeni život.

clanovi-222
Bećirović, Mehmedović, Prodanović i Fazlić: Naknada od 300 KM

Njihova mjesečna neto plaća viša je od 4.000 KM, a uz naknadu za topli obrok, regres, paušal, odvojeni život, prijevoz, posjetu porodici te rad u radnim grupama Parlamenta BiH, na kraju mjeseca dobiju između 5.000 i 7.000 KM.

Formiranje komisija

Na sjednici je planiran i dogovor o formiranju stalnih komisija Predstavničkog doma i zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i održavanje druge sjednice Predstavničkog doma.  

(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nemali broj građana će za odmor birati bh. komad mora: Neum krcat, ali nije ni jeftin

Brojni bh. građani priželjkuju ljetovanje na moru. I dok...

Naoružajte se strpljenjem: Velike gužve na graničnim prelazima BiH

U večernjim satima očekuje se intezivniji saobraćaj i na...

BiH ima više od 200 miliona KM u zlatu, a količinski ga je četiri puta manje nego 2001.

Godina je 2004. NASA-ina sonda Spirit uspješno je sletjela...

Postajemo zemlja staraca: 2060. svaka druga osoba u BiH će imati 51 godinu ili više

Države širom svijeta suočene su s pitanjem kako prilagoditi...