Policajac kaznio penzionera zato što je sporo prelazio ulicu

Datum:

Saobraćajna policija nekada zna biti neumoljiva, što nekada spasava živote ljudi. Ipak, da i oni imaju “propusta”, svjedoči neobičan događaj koji se desio u gradiću na sjeveroistoku Italije, a koji je izazvao pažnju italijanske javnosti, ali i saosjećanje.


Naime, penzioner iz gradića Pinerolo, koji se nalazi u neposrednoj blizini Torina, kažnjen je od strane saobraćajne policije jer je suviše sporo prelazio ulicu! Ovo je izazvalo burnu reakciju italijanske javnosti, ali i zvaničnika.

Naime, riječ je o 85-godišnjem penzioneru koji je koristeći štap prelazio ulicu, kada su ga, iznenada, zaustavili policajci.

S obzirom na to da se teško kreće, nije uspio preći ulicu dok je trajalo zeleno svjetlo i crveno se već bilo upalilo. Saobraćajna policija je to okarakterisala kao kršenje pravila učesnika u saobraćaju, i samim time mu odredila odgovarajuću kaznu.

Inače, riječ je o “problematičnom” prelazu na koji su se i ranije žalili stanovnici Pinerola. Naime, oni tvrde da zeleno svjetlo traje svega nekoliko sekundi, što je mnogima nedovoljno za prelazak ulice, posebno starijim ljudima, koji imaju poteškoće pri kretanju.

Kako god bilo, policija je penzioneru na licu mjesta napisala kaznu od 41 evra, koja je snižena na 28, jer ju je platio u roku.

Ipak, da nisu svi “bez sluha”, dokazuje i primjer gradonačelnika Eugenia Butijera, koji je rekao da će on penzioneru refundirati novac od kazne.

“Znam da su naši policajci revnosni pri obavljaju svog posla. Nisam imao prilike da vidim ko je penzioneru naplatio kaznu, niti znam šta se tačno desilo kad je kazna naplaćena”, kaže Butijero i dodaje:

“U svakom slučaju, posjetiću ovog penzionera i refundiraću mu novac iz svog džepa. Mislim da je to najmanje što mogu učiniti u ovoj situaciji”, rekao je on.

Međutim, šef policijske stanice Ermenegilda Aloi tvrdi da su policajci reagovali u skladu sa propisima:

“Naime, u zapisniku stoji da pješak nije prešao na zeleno svjetlo, tako da je kazna opravdana”, kaže Aloi.

(BH-index)

Povezani postovi
Related

Strateške rezerve goriva u SAD na rekordno niskom nivou

Strateške rezerve goriva u SAD nalaze se na najnižem...

Čedomir Jovanović o drogama: Naravno da sam probao, djeci moram da objasnim sve

Političar Čedomir Čeda Jovanović otkrio je da je probao...

Broj zaposlenih u obnovljivim izvorima energije u svijetu dosegao 12,7 miliona

Broj zaposlenih u obnovljivim izvorima energije u svijetu dosegao...

Njemačkoj prijeti talas bankrota kao posljedica sankcija u Rusiji

Njemačka se suočava sa talasom bankrota koji je rezultat...