Imam Selvedin Beganović pretučen drugi put u pet dana

/

Imam Beganović poznat je javnosti po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi vehabijskog pokreta u BiH, u kojem je kritikovao praksu vrbovanja i slanja omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište.


Selvedina Beganovića, imama u Trnovi, opština Velika Kladuša, napala je nepoznata osoba na ulazu u džamiju, drugi put u pet dana, javlja Srna.

Imam Beganović poznat je javnosti po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi vehabijskog pokreta u BiH, u kojem je kritikovao praksu vrbovanja i slanja omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište.

Napad na Beganovića dogodio se sinoć u predulazu trnovačke džamije, u trenutku kada se spremao da uđe na večernju molitvu.

Nepoznati napadač udario je s leđa tvrdim predmetom Beganovića, koji je nakratko izgubio svijest, nakon čega je zadobio više udaraca po cijelom tijelu.

Napadač je pobjegao, a povrijeđeni Beganović je pozvao policiju.

Policijska patrola odvezla je Beganovića u Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši, gdje mu je ukazana pomoć.

Mediji javljaju da je Beganović zadobio povrede glave i cijelog tijela.

Beganovića je i 8. decembra u večernjim časovima nepoznato maskirano lice napalo nožem i nanijelo mu teže povrede ramena i ruke.

Policija u Velikoj Kladuši intenzivno radi na oba slučaja. Sumnja se da je riječ o istom napadaču, čiji identitet još nije otkriven.

Policijski istražioci vrlo ozbiljno provode istragu o napadima na Beganovića. Indicije i osnovi sumnje upućuju da napadač, odnosno napadači, žive u blizini.

(BH-index)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Tešanj: Uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja droge

U mjestu Kalošević općina Tešanj, od strane lica iz...

Nezgoda kod Zenice: Udario u bankinu, saobraćaj otežan

U mjestu Hece kod Zenice jutros se desila saobraćajna...

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...