Imam Selvedin Beganović pretučen drugi put u pet dana

Datum:

Imam Beganović poznat je javnosti po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi vehabijskog pokreta u BiH, u kojem je kritikovao praksu vrbovanja i slanja omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište.


Selvedina Beganovića, imama u Trnovi, opština Velika Kladuša, napala je nepoznata osoba na ulazu u džamiju, drugi put u pet dana, javlja Srna.

Imam Beganović poznat je javnosti po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi vehabijskog pokreta u BiH, u kojem je kritikovao praksu vrbovanja i slanja omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište.

Napad na Beganovića dogodio se sinoć u predulazu trnovačke džamije, u trenutku kada se spremao da uđe na večernju molitvu.

Nepoznati napadač udario je s leđa tvrdim predmetom Beganovića, koji je nakratko izgubio svijest, nakon čega je zadobio više udaraca po cijelom tijelu.

Napadač je pobjegao, a povrijeđeni Beganović je pozvao policiju.

Policijska patrola odvezla je Beganovića u Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši, gdje mu je ukazana pomoć.

Mediji javljaju da je Beganović zadobio povrede glave i cijelog tijela.

Beganovića je i 8. decembra u večernjim časovima nepoznato maskirano lice napalo nožem i nanijelo mu teže povrede ramena i ruke.

Policija u Velikoj Kladuši intenzivno radi na oba slučaja. Sumnja se da je riječ o istom napadaču, čiji identitet još nije otkriven.

Policijski istražioci vrlo ozbiljno provode istragu o napadima na Beganovića. Indicije i osnovi sumnje upućuju da napadač, odnosno napadači, žive u blizini.

(BH-index)

Povezani postovi
Related

Rile i Suljo optuženi za pokušaj ubistva: Lopatom i letvom pretukli muškarca s kojim su zajedno pili

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Elvira Smrike (21)...

Mirela likvidirana u domu roditelja: Sedam metaka ispalio je njen suprug, aktivni policajac

Mirela Lulić ubijena je tamo gdje se osjećala najsigurnije....

Sve prijavljeno policiji: Užasan slučaj u Gračanici, dječaci silovali vršnjaka?

U jednom privatnom objektu u Gračanici, na području Tuzlanskog...

Tešanj: U Dobropolju izvršena teška krađa

Prema informacijama koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK,...